‘Gareth Southgate dreigt op te stappen’

Foto: ‘Gareth Southgate dreigt op te stappen’

Gareth Southgate dreigt te vertrekken als bondscoach van Engeland. Na de uitschakeling in de kwartfinale van het WK lijkt de oud-international op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Engeland overleefde de groepsfase van het WK relatief simpel en had in de achtste finale weinig problemen met Senegal (3-0). Ook regerend wereldkampioen Frankrijk werd goed partij geboden, maar een gemiste penalty van Harry Kane werd de Britten fataal. Na afloop wilde Southgate het nog niet over zijn toekomst hebben.

Binnen de FA zou al worden nagedacht over Thomas Tuchel of Mauricio Pochettino als nieuwe bondscoach. Dat zou reëel kunnen worden indien Southgate vertrekt als bondscoach. “Hij overweegt op te stappen als baas van Engeland”, erkent Sky Sports-journalist Kaveh Solhekol. “Ik denk dat veel mensen dat zouden begrijpen.”

Solhekol legt uit: “Hij heeft een onmogelijke baan mogelijk gemaakt en kan met opgeheven hoofd vertrekken. Ik denk dat er twee voorname redenen zijn om nu te stoppen. Allereerst vraagt het bondscoachschap van Engeland zoveel van iemand. Je ligt onder een vergrootglas, alles wat je zegt is voorpaginanieuws en na elf jaar FA voelt dit voor Southgate misschien als het perfecte moment om weg te gaan.”

De Sky-journalist voegt toe: “En ik denk dat hij op clubniveau nog niet klaar is. Hij is altijd duidelijk geweest over het coachen van een club, dus misschien is dit wel het moment.” Volgens Solhekol staat Southgate er goed op indien er een grote baan vrij komt.

Stunt Marokko tegen Frankrijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Doet hij daar verstandig aan?

  • Ja
  • Nee
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie