Gakpo ziet bijzondere zege Liverpool

Onder toeziend oog van winteraankoop Cody Gakpo heeft Liverpool vrijdagavond drie punten bijgeschreven. De Nederlander zag Leicester City-verdediger Wout Faes middels twee eigen goals het verschil maken: 2-1.

Leicester City begon uitstekend aan de wedstrijd op Anfield. Al na vier minuten wist Patson Daka teamgenoot Kiernan Dewsbury-Hall vrij te spelen en hij liet doelman Alisson Becker kansloos: 0-1. The Foxes bleven daarna dreigend, maar Liverpool kreeg de mogelijkheden om langszij te komen. Mohamed Salah liet een grote kans onbenut en daarnaast werd een treffer afgekeurd vanwege buitenspel.

Een bizarre slotfase van de eerste helft liet de Premier League-wedstrijd volledig kantelen. In de 38ste minuut dacht Wout Faes (ex-sc Heerenveen en Excelsior) een voorzet van Trent Alexander-Arnold weg te werken, maar hij schatte de bal zó slecht in dat deze middels een boog in zijn eigen doel verdween. Zeven minuten later werkte Faes de bal opnieuw tegen zijn eigen net, nadat een inzet van Darwin Núñez terugsprong van de paal.

In de tweede helft kreeg Liverpool de mogelijkheden om verder uit te lopen. Het vizier van de thuisploeg stond echter niet op scherp, waardoor Leicester in de wedstrijd bleef. Gescoord werd er echter niet meer. Liverpool staat momenteel zesde in de Premier League.

Scoreverloop: 0-1 (4′) K. Dewsbury-Hall, 1-1 (38′) W. Faes (eigen doelpunt), 2-1 (45′) W. Faes (eigen doelpunt)

Wint Liverpool met 0-2 bij Brentford?