Gakpo schaart zich in ‘illuster’ rijtje met Liverpool-transfer

Foto: Gakpo schaart zich in ‘illuster’ rijtje met Liverpool-transfer

Cody Gakpo staat voor een overstap naar Liverpool. PSV maakte op tweede kerstdag bekend dat de aanvaller naar de Premier League vertrekt. Met de transfer naar Liverpool voegt Gakpo zich in een illuster gezelschap Nederlanders dat voor Liverpool voetbalde of zelfs nog speelt. Gakpo is de elfde Nederlander die voor Liverpool uit gaat komen schrijft De Telegraaf.

Met Virgil van Dijk treft Gakpo in ieder geval één landgenoot aan binnen de selectie van Liverpool. Van Dijk is een steunpilaar in de achterhoede van The Reds en heeft sinds zijn komst van Southampton een onuitwisbare indruk achter gelaten. Ook verdediger Sepp van den Berg staat officieel nog onder contract bij Liverpool, maar kon zijn belofte tot nu toe nooit inlossen op Anfield en kwam slechts tot enkele wedstrijden. De verdediger wordt momenteel verhuurd aan Schalke 04.

Wijnaldum, Babel en Kuyt

Andere grote spelers die bij Liverpool speelden zijn Georginio Wijnaldum, Ryan Babel en Dirk Kuyt. Wijnaldum maakte ook eerst furore bij PSV, waarna hij naar de Premier League vertrok. Voordat hij bij Liverpool speelde, maakte hij indruk bij Newcastle United. Wijnaldum groeide uit tot een gewaardeerde kracht en won onder andere de Champions League en de landstitel met Liverpool. Ook Kuyt beleefde een langer periode op Anfield en heeft tot nu toe de meeste duels als Nederlander achter zich staan. De aanvaller kwam over van Feyenoord, maar won nauwelijks prijzen in zijn periode, wat ook gold voor Babel.

Daarentegen beleefde keeper Sander Westerveld wel een succesvolle periode bij Liverpool. De doelman won maar liefst vijf prijzen, waaronder de UEFA Cup, maar kon niet altijd op een basisplaats rekenen. Desondanks keepte Westerveld meer dan honderd wedstrijden voor Liverpool. Andere Nederlandse namen die nog voor Liverpool speelden zijn Erik Meijer, Jan Kromkamp, Boudewijn Zenden en Ki-Jana Hoever.

Denk jij dat Gakpo gaat slagen bij Liverpool?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, ik verwacht dat hij dat niet gaat redden
239+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie