Gakpo overweegt positiewisseling: ‘Zorgt ook voor een bepaalde beperking’

Foto: Gakpo overweegt positiewisseling: ‘Zorgt ook voor een bepaalde beperking’

Waar Gakpo bij PSV voornamelijk als linksbuiten speelt, daar speelt de aanvaller bij het Nederlands elftal achter de spits. Een positie waar Gakpo zich wel in kan vinden, maar ook een positie aanpassingstijd voor nodig is vertelt de Oranje-international.

Oriëntatie is volgens bondscoach Louis van Gaal een belangrijke factor voor de rol achter de spitsen. Naar eigen zeggen is Gakpo druk bezig om zich dat steeds beter eigen te maken. Dat vertelt de 23-jarige aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Het is heel belangrijk om voortdurend te kijken waar jij staat, maar vooral ook waar jouw teamgenoten zich bevinden en hoe de tegenstander staat. Het bekende scannen.”

Van Gaal ziet in Gakpo een goede nummer tien en dat vergt volgens de aanvaller de nodige aanpassingen. “Hij heeft mij zijn visie uitgelegd en die probeer ik nu zo goed mogelijk uit te voeren. De nummer 10-positie is iets heel anders, het was gewoon wennen.”

Gakpo op tien

Volgens de PSV-aanvaller hoeft er hij niet meer of minder om te lopen. “Zie het als een periode van overbrugging van de ene positie naar de andere. Nu weet ik wat er van mij wordt verlangd.” Gakpo wil niet bevestigen of hij in de toekomst ook echt vaker als nummer tien gaat opereren, maar houdt wel een slag om de arm. “Dat zou zeker kunnen, maar dan moet ik me blijven ontwikkelen en verbeteren. Voor mijn gevoel is het nu nog makkelijker om op links te spelen. Maar die zijlijn waar je tegenaan geplakt staat, zorgt ook voor een bepaalde beperking natuurlijk.”

Wint Nederland met 3-0 van Ecuador?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Op welke positie is Gakpo het beste?

  • Op links
  • Achter de spits
  • In de spits
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie