Gakpo lyrisch: ‘Geweldig voor Oranje, hemzelf en zeker ook voor PSV’

Foto: Gakpo lyrisch: ‘Geweldig voor Oranje, hemzelf en zeker ook voor PSV’

Cody Gakpo is niet de enige PSV’er in de huidige selectie van het Nederlands elftal, al is hij uiteraard wel de meest in het oog springende. Maar ook bijvoorbeeld Xavi Simons maakte al minuten, als invaller tegen Amerika (3-1).

Gakpo vertelt aan het Eindhovens Dagblad dat Oranje ‘iedereen nodig heeft om succes te kunnen boeken’ en wijst naar ploeggenoot Simons. “Hij debuteerde bijvoorbeeld als invaller tegen Amerika. Dat maakt me supertrots. Bij PSV begon hij het seizoen op de bank. Uiteindelijk kwam hij erin, heeft hij laten zien wat hij kan en nu dit debuut. Dat is geweldig. Voor Oranje, voor hemzelf en zeker ook voor PSV.”

‘Alles moet wijken voor ons doel’

Kritiek op de speelstijl van Oranje pareert Gakpo, omdat ‘sommige wedstrijden dit nou eenmaal vragen’. “Dat moet je ook kunnen accepteren. Dan moet je winnen en weer verder, zoals tegen de Verenigde Staten. Tegen Amerika waren we in de tweede helft zeker geen counterploeg, toen probeerden we het spel te maken. Maar we wilden Amerika in de eerste helft inderdaad wel aan de bal laten en ze dan pijn doen in de omschakeling. Daar is over nagedacht.”

De manier waarop doet er dan even niet toe. “We zijn hier met een doel, daar moet alles voor wijken. We willen goed voetballen, natuurlijk. Ook in de kwartfinale. Maar soms vraagt een wedstrijd iets anders van ons. Dan gaat het vooral om het resultaat en daar moet dan alles voor wijken. Ik heb echt sterk het gevoel dat wij in dit toernooi aan het groeien zijn. Ook qua veldspel.”

Wordt Gakpo topscorer van het WK?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Simons gaat nog meer minuten maken op dit WK

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee ,dat denk ik niet
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie