Gakpo legt uit waarom de nederlaag tegen Oostenrijk geen wake-up call is

Foto: Gakpo legt uit waarom de nederlaag tegen Oostenrijk geen wake-up call is

Cody Gakpo zag de nederlaag tegen Oostenrijk op het EK niet direct als een wake-up call. De aanvaller, die al twee keer scoorde, weet vooral dat het tegen Roemenië een heel stuk beter moet.

Cody Gakpo wil leren van de nederlaag en is strijdvaardig richting achtste finale

“Wij moeten dan ook vanaf de eerste seconde beginnen met vechten”, begint Gakpo op de persconferentie maandag. “We hebben goed getraind en we hebben een goed strijdplan. Vanuit daar zullen we gaan spelen. Of Oostenrijk een wake-up call was voor ons? Nee, dat is niet zozeer het gevoel na die wedstrijd. Iedereen was teleurgesteld, we weten dat het beter moet. Het gaat nu echt beginnen, iedereen is zich daar bewust van. Morgen moeten we er gewoon staan.”

Hoe bereidt de aanval van Liverpool daar op voor? “Ik heb de wedstrijden van de Roemenen gezien. Ik heb ook de rechtsback (voormalig ADO Den Haag-speler Andrei Ratiu, red.) gezien. Ik moet zijn leven zwaar maken morgenavond, de één-tegen-één zoeken. Ik moet erlangs, daar ga ik mijn best voor doen. En met Dennis Man en Ianis Hagi hebben ze goede dribbelaars in de ploeg.”

Compliment aan supporters

Gakpo merkt dat de stemming weer wat positiever is vanuit Nederland, omdat Oranje aan de gunstige kant van het speelschema zit. “Dat de supporters van Oranje er nog vertrouwen in hebben, is heel goed nieuws. We weten dat wij het land een beetje teleurgesteld hebben met de wedstrijd tegen Oostenrijk. Naarmate de week vorderde, groeide ons zelfvertrouwen weer. Dat het land nog achter ons staat, doet ons goed. Die Oranje-muur in het stadion laat ons echt wat harder rennen.”

Gaat Gakpo het tegen Roemenië weer doen voor Oanje?

  • 100%
  • Dat denk ik niet
549+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie