Gakpo leerde van WK 2022

Foto: Gakpo leerde van WK 2022

Cody Gakpo maakte na een succesvolle eerste seizoenshelft en een doelpuntrijk WK een droomtransfer naar Liverpool. In Engeland zijn ze benieuwd naar de aanvaller, die vertelde welke lessen van het WK 2022 hij meeneemt naar zijn nieuwe club.

In gesprek met Daily Mail vertelt Gakpo over zijn persoonlijke ambities bij Liverpool. “Ik denk dat ik hier veel stappen kan maken en beter kan worden als voetballer.”

Gakpo maakte ook in Qatar stappen als voetballer, geeft hij aan. Dat lag niet per se aan de drie doelpunten die hij in de groepsfase maakte. “Ik werd een betere voetballer omdat ik met de beste spelers van Nederland speelde. We speelden ook tegen goede tegenstanders.”

Cody Gakpo

Ook op individueel vlak leerde Gakpo bij. “Ik ben gewend om mijn terug te vallen op mijn dribbels en mijn instinct, maar ik heb nu geleerd om meer in het teambelang te spelen. Ik kies meer mijn momenten in plaats van altijd voor de actie te gaan.”

Het had niet veel gescheeld of Gakpo had in de zomer al in Engeland gevoetbald. Manchester United was lange tijd de belangrijkste kandidaat. Op 1 september kon Gakpo kiezen voor een transfer naar Leeds, maar ook dat ging niet door.

“Ik heb heel de transferperiode toegewerkt naar een United-overgang. Daarna kwam Leeds. Dat is een mooie club, alleen ik kreeg teveel twijfels toen ik mezelf afvroeg of ik daar naar toe wilde.”

Brentford
Liverpool
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 2 januari 2023 18:30.

Gaat Gakpo slagen bij Liverpool?

  • Ja
  • Nee
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie