Frenkie de Jong vol lof over Nederlands elftal

Foto: Frenkie de Jong vol lof over Nederlands elftal

Frenkie de Jong is één van de belangrijkste spelers voor het Nederlands elftal tijdens het komende WK. De verdedigende middenvelder van FC Barcelona vertelde in gesprek met het Algemeen Dagblad over de manier waarop Louis van Gaal leiding geeft aan de groep.

Frenkie de Jong vindt dat Van Gaal heel duidelijk en direct met de spelers van het Nederlands elftal omgaat. De bondscoach zorgt ervoor dat de spelers van Oranje scherp blijven. “Maar Van Gaal zegt het áltijd als je iets niet goed doet, of juist wel. Op trainingen ook, álles gebeurt op scherp. Je kunt geen moment verslappen, want dan krijg je het te horen”, zei De Jong.

Frenkie de Jong

De Jong haalt een moment uit de training als voorbeeld aan. “Dan zegt hij bijvoorbeeld tegen iemand: ‘jij kunt niet zo goed opbouwen. Maar jij kunt wél heel goed de bal afpakken!”. De Jong maakte nog weinig trainers mee die op deze manier werkte. “‘Die gewoon zeggen: ‘Dit of dat doe je niet goed’. Ja hoor, ook weleens tegen mij.”

Voor De Jong is dat alleen maar een extra hulp. “Het helpt denk ik om je te realiseren wat we kunnen bereiken. Het zou ook gek zijn als je tevreden zou zijn met bijvoorbeeld de kwartfinale. We willen allemaal het hoogste. Als het aan ons ligt, zitten we hier nog bijna vijf weken.”

Nederlands elftal

Ook in de wedstrijdvoorbereidingen heeft Van Gaal oog voor details. “Hij schetst altijd precies wat er zou kunnen gebeuren in een wedstrijd, en hoe we daarmee om moeten gaan. Ja, ook voor de wedstrijd tegen Senegal hebben we al veel besproken.”

Volgens De Jong mag Senegal niet onderschat worden. “Vrijwel iedere basisspeler speelt wel in een topcompetitie, sommigen bij echt grote clubs. En het vooroordeel van vroeger dat ze tactisch niet zo goed zouden zijn, is ook nog maar afwachten.”

Eerste WK-doelpunt Oranje komt van de voet van Frenkie de Jong

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

24+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie