Fraser: “Niet eens dichtbij de waarheid”

Foto: Fraser: “Niet eens dichtbij de waarheid”

Henk Fraser zette vlak voor de WK-break een prachtige serie neer met FC Utrecht, maar is er niet meer bij in de tweede seizoenshelft. Deze week is de trainer opgestapt na een incident op het trainingsveld.

Fraser geeft toe dat hij Amin Younes tijdens een training bij de keel heeft gepakt. “Ik had me voorgenomen om er niet zo heel veel over te zeggen”, vertelt de 56-jarige oefenmeester voor de camera van de NOS. “Maar ik merkte dat er mensen onheus werden bejegend. Dat vind ik moeilijk, omdat het niet eens dichtbij de waarheid is.”

De trainer is de clubleiding zeer erkentelijk. “Zij zijn goed voor mij geweest en worden nu benoemd in verschillende programma’s”, aldus Fraser, die benadrukt dat alleen hij blaam treft. “Jordy Zuidam heeft zich puur professioneel gedragen, hij kon niet anders. Kees Jansma is voor mij altijd top geweest. Van Seumeren was ook fantastisch voor mij. Als je het hebt over spijt, dan zit het hem daar in.”

Incident met Younes

Tijdens een partijspel keurde assistent-trainer Urby Emanuelson een discutabele goal goed. “Hij is Surinamer, daarom fluit je niet”, zo zou de Duitser hebben geroepen. Fraser botste daarna met de buitenspeler, maar weerspreekt dat die kreet de trigger was. “Ik heb die opmerking niet eens gehoord. Ik vond zijn reactie gewoon heel respectloos. Dat was in mijn ogen gezagsondermijnend.”

“De groep heeft twee weken keihard gewerkt, dat was voor mij echt indrukwekkend. Eén persoon verstoorde dat proces”, aldus Fraser, die erkent dat hij dertig jaar geleden zoiets nog kon maken. “Dit gedrag was ook in die tijd niet gepast geweest. Maar nu is dat meer dan ooit zo. Dat besef ik, ik leef nu. Ik moet de consequenties van mijn actie aanvaarden.”

Wint FC Utrecht van Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is zijn vertrek logisch?

  • Ja, dit is onacceptabel
  • Nee, zo erg is het ook weer niet
434+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie