Fortuna Sittard is een toneelclub

Foto: Fortuna Sittard is een toneelclub

Hij was er niet afgelopen weekend tijdens de thuiswedstrijd van zijn club Fortuna Sittard tegen Feyenoord. Althans, niet op de bank. Trainer Julio Velásquez, qua doen en laten langs de lijn de clown van het trainersgilde in de Eredivisie, was geschorst. Maar dat wilde niét zeggen dat zich in de dug-out van de Limburgse club geen opmerkelijk gedrag afspeelde.

Terwijl de immer fanatieke aanhang van Feyenoord in het stadion in Sittard in de tweede helft vrijwel onophoudelijk zong over het zeer sterk spelende elftal op het veld, was het aan de zijlijn bij de trainersbank van Fortuna (weer) ietwat onrustig. Maar dan nu niet door de aanwezigheid van de vaak tierende en op en neer rennende hoofdtrainer.

Velásquez’ assistent Jaime Mut, als temperamentvolle Spanjaard ook niet helemaal vies van een hoop theater en drukdoenerij doorgaans aan de zijlijn, dook plots de dug-out in. Wat ik op te tv zag was het volgende: twee mannen die enig verstrengeld, heel dichtbij elkaar, ‘iets’ zaten te doen dat leek op twee drugsverslaafden die hun volgende shotje tot zich namen.

Gekkie

Of elkaar de liefde verklaarden gedurende de wedstrijd. Een kolderiek tafereel, dat er wel heel vreemd uitzag. De hoofden tegen elkaar, met een arm er nog omheen geslagen. Dit gedrag paste eigenlijk wel bij het gedrag dat Julio Velásquez normaliter bij Fortuna Sittard vertoont: de gekkie uithangen.

Grappig was het een beetje, ook al werd later verteld dat men ‘gewoon’ via de welbekende oortjes met één van de analisten op de tribune aan het bellen was. Ik geloof dat gemakshalve maar. Al leek het er meer op dat ik naar een sketch van wijlen John Lanting zat te kijken. Maar in werkelijkheid betrof het hier betaald voetbal in Sittard anno 2023.

Je kunt je afvragen of dit is wat de top van Fortuna zou moeten willen. De Limburgers gaan zich naar alle waarschijnlijk handhaven op het hoogste niveau, waarna het misschien toch beter is om nieuwe technische mensen aan te stellen. Al dat aparte en exorbitante gedrag is storend en hoort eigenlijk niet bij een eredivisieclub thuis. Een voetbalclub dus.

Moet Fortuna volgend seizoen een nieuwe trainer krijgen?

  • Ja
  • Nee
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie