FIFA twijfelt over nieuwe WK-opzet na bizarre groepsontknoping(en) in Qatar

Foto: FIFA twijfelt over nieuwe WK-opzet na bizarre groepsontknoping(en) in Qatar

De FIFA is van plan om de WK-opzet voor het WK 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada te wijzigen. Voor het eerst zullen er dan 48 landen aan het toernooi deelnemen, waarbij de insteek er is om te starten met zestien poules van drie landen. De voetbalbond overweegt echter om het plan van een gewijzigde poulefase in te trekken.

The Guardian meldt dat er twijfels zijn ontstaan over de nieuwe opzet van de poulefase, die uit drie landen zou moeten staan. Het WK in Qatar zou de aanleiding zijn dat het niet nodig is om de groepsopzet te veranderen. Onder meer poule E met Duitsland en Spanje leverde een zinderende ontknoping om, waarbij alle landen nog door konden gaan, maar ook uitgeschakeld hadden kunnen worden.

Meer WK-wedstrijden

Het officiële standpunt van de FIFA blijft voorlopig ongewijzigd, maar toch zijn er gesprekken gevoerd over het behoudt van poules bestaande uit vier landen. In Doha zouden volgens meerdere bronnen daarover gesproken zijn. Als de FIFA besluit om voor een gewijzigde opzet te kiezen, dan moeten er op het volgende WK 104 wedstrijden worden gespeeld.

Voor de FIFA lijkt de verandering vooral commercieel aantrekkelijk te zijn, terwijl clubs en spelers minder enthousiast zullen worden van de veranderingen omdat de kalender nog voller wordt. Voorlopig is er nog niks besloten en is de verwachting dat er volgend jaar meer duidelijkheid komt.

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Poules van 4
  • Poules van 3
195+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie