Dit is het SN Team van het Seizoen 2022-2023

Foto: Dit is het SN Team van het Seizoen 2022-2023

Dames en heren, mogen we een luid applaus voor het SoccerNews.nl Team van het Seizoen 2022-2023!? Of wacht, hebben we het hier over Feyenoord? De afgelopen week kon iedereen van SoccerNews.nl stemmen voor het SN Team van het Seizoen. Daarbij zitten veel, héél veel spelers van landskampioen Feyenoord. Opvallend en raar of niet meer dan terecht?

SN Team van het Seizoen: Feyenoord, Feyenoord, Feyenoord en FC Twente

Het SN Team van het Seizoen hebben de makers en volgers van SoccerNews.nl samengesteld op basis van statistieken en een flinke dosis subjectiviteit. Je kon via SoccerNews.nl, maar ook via InstagramTikTokFacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen! Ga via deze link naar het overzichtsartikel en bekijk per positie de voorselectie en dus alle afvallers.

Natuurlijk weten we dat de Feyenoord-aanhang groot is, heel groot. En dat Feyenoord-supporters meesters zijn in het kapen van polletjes. Toch hebben wij alle stemmen dubbel en dwars geteld (er kwamen meerdere aanvragen binnen voor hertellingen) en is onderstaand SN Team van het Seizoen eruit gekomen. Stuk voor stuk kampioenen op hun positie. En zeven kampioenen van Nederland.

Stem helemaal onderaan voor de SN Sterspeler van het Seizoen 2022-2023!

Keeper: Lars Unnerstall (FC Twente)

Lars Unnerstall van FC Twente was een baken van rust en reddingen in het Enschedese doel. Twente kreeg slechts 27 tegendoelpunten dit seizoen, het minste van alle 18 clubs. Bovendien hield Unnerstall ook nog eens 16 keer het doel schoon. Niet meer dan terecht dat hij dé doelman is van het SN Team van het Seizoen.

Op Facebook won Unnerstall dik, maar op Instagram verloor hij van Olij.

Of toch Olij?
Nou op Instagram vonden ze de uitverkiezing voor Unnerstall helemaal niet zo vanzelfsprekend. Sterker nog. Een meerderheid koos daar voor Nick Olij. Op het totaal aantal stemmen van alle (social) stemkantoren moest de Sparta-doelman het echter afleggen. Op Insta houden ze vast aan Olij, of komt dat omdat we de naam van Unnerstall niet goed gespeld hadden?

Rechtsback: Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

Op rechtsback hebben we de lieveling van Rotterdam-Zuid: Lutsharel Geertruida. De 22-jarige Feyenoorder is misschien geen rasrechtsback, maar kwam daar wel uiterst goed voor de dag in het kampioenselftal van trainer Arne Slot. En als de nood aan de man is doet hij het bijna nog beter als rechtercentrale verdediger. Luts haalde Oranje en gaat het misschien wel Denzel Dumfries lastig maken voor een basisplaats. En anders moeten de centrale verdedigers van Oranje vrezen. Geertruida blijft zich ontwikkelen en noteerde dit seizoen 3 doelpunten en 2 assists. De ultieme beloning volgt met deze uitverkiezing in het SN Team van het Seizoen.

Van Ewijk krijgt steun van Twitter
Geertruida mag dan overall heel veel stemmen hebben gekregen, op Twitter zit de fanclub van Milan van Ewijk. Met een duidelijke meerderheid won de rechtsback van sc Heerenveen daar de strijd.

Rechtercentrale verdediger: Gernot Trauner (Feyenoord)

Gernot Trauner was de Oostenrijkse rots in de Feyenoord-branding. Geruisloos heeft de sterke verdediger en dito kopper zich in het basiselftal van de kampioensploeg gewerkt. De 31-jarige Trauner is bijna niet op een foutje te betrappen en haalt altijd wel een 7. De man heeft de bijnaam apotheker gekregen vanwege het verschil tussen hem buiten en binnen het veld en zijn mooie bril en pleister op zijn neus. Trauner had misschien zelf wat betere medicijnen kunnen voorschrijven want hij kampte wel met blessureleed. Daardoor kwam hij tot maar 19 wedstrijden in de Eredivisie. Wel was hij daarin feilloos en vanwege het gebrek aan concurrentie op deze positie krijgt hij gelijk een basisplaats.

Linkercentrale verdediger: David Hancko (Feyenoord)

Trauner gaat met zijn maatje David Hancko achterin spelen. Op linkscentraal won de Slowaakse centrumverdediger met overmacht de verkiezing. De linksbenige verdediger van Feyenoord is een Rotterdamse schot in de roos gebleken. De 25-jarige Slowaak stond er vanaf de eerste minuut en straalt zoveel rust uit aan de bal. Hij is uiterst balvast. Je kan gerust even een biertje halen als hij de bal krijgt. Dikke kans dat zijn ploeg nog steeds balbezit heeft als je terugkomt. De bal bij Feyenoord ging achterin steevast naar Hancko. De linkspoot wist daar wel raad mee en leed nauwelijks balverlies (88 procent nauwkeurige passes en 72 procent geslaagde dribbels). Aanvallend droeg hij ook zijn steentje bij aan het kampioenschap met 2 doelpunten en 4 assists. De linkercentrale verdediger zag zijn marktwaarde van 4 miljoen euro in juni 2022 naar nu 20 miljoen euro stijgen. En dan is de extra waarde van deze verkiezing nog niet eens meegerekend. Ka-ching!

Linksback: Quilindschy Hartman (Feyenoord)

De hele achterhoede is van de landskampioen want ook op linksback zien we een Feyenoorder. Quilindschy Hartman (21) zou eigenlijk verhuurd worden aan Excelsior, maar trainer Arne Slot zag daar op het nippertje van af. Dat had de Feyenoord-coach goed gezien. Hartman verdrong twee aankopen van buitenaf uit de basis en speelde zich in de picture van het Nederlands elftal. Met 2 doelpunten en 4 assists in 23 wedstrijden doet hij het uitstekend in Rotterdam. Zijn positief agressieve spel levert weleens een kaartje of een vroege wissel (tegen Ajax) op. Toch wil je een strijder als Hartman altijd in je elftal. Daarom zetten wij hem in ons elftal.

Kerkez de favoriet op Twitter
Daar waren onze Twittervolgers het overigens niet mee eens. Zij hadden een voorkeur voor de linksback van AZ Milos Kerkez. Ook geen slechte keuze, maar in totaal (via andere social media en onze site) kreeg Hartman toch meer stemmen. Al was het verschil klein, want ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram waren de twee in een hevige strijd verwikkeld. Strijder Hartman trok aan het langste eind.

Rechtermiddenvelder: Mats Wieffer (Feyenoord)

We gaan door met (hoe kan het ook anders) een Feyenoorder. Op rechtsmidden heeft Mats Wieffer de meeste stemmen gekregen. Hij speelde pas sinds de winter in de Feyenoord-basis, maar de rechtermiddenvelder (Arne Slot speelde met de punt naar voren) deed dat zo goed dat hij met Feyenoord kampioen werd, debuteerde in Oranje en daar dicht tegen een basisplek aan zit. Eerder speelde Wieffer nog onopvallend bij FC Twente en Excelsior, nu maken we voor hem na 25 duels (53 procent basis) al een uitzondering door hem in de basis te zetten. Hij is niet de grootste doelpuntenmaker (1 kanonskogel en dat was het), maar geeft wel assists: 5. De meer controlerende passende middenvelder is vooral de man die het simpel houdt. Zijn bijnaam is niet voor niets Sergio (Busquets). Simpel voetballen is het moeilijkste wat er is, maar Wieffer kan het. De keuze voor hem was dan ook simpel.

Centrale middenvelder: Ramiz Zerrouki (FC Twente)

Weer een Feyenoorder centraal op het middenveld? Nee, of ja bijna dan. Ramiz Zerrouki wilde naar Feyenoord en de Rotterdammers wilden de Algerijnse international graag hebben. Toch moest Zerrouki nog een heel seizoen bij FC Twente spelen. Geen gejammer, hup de knop om en presteren. En dat deed-ie. Zerrouki is centraal wat meer de controleur. De man die het spel verdeelt en een uitstekend gevoel voor positionering heeft. Ballen onderscheppen en tackelen zitten ook in zijn assortiment. De 25-jarige in Amsterdam geboren Zerrouki was de belangrijkste pion van de club uit Enschede, vandaar ook dat hij niet weg mocht. Qua doelpunten (1) en assists (4), houdt het niet over, maar daarvoor heb je Zerrouki ook niet in je team. Wel voor de passing (85 procent), dribbels à la Frenkie de Jong (60 procent geslaagd) en tackles (59 procent). Overall brengt Zerrouki rust in het team en dat kan elk team wel gebruiken. Feyenoord gaat binnenkort gebruik van hem maken, maar eerst nog het SN Team van het Seizoen.

Zerrouki verliest van Álvarez op Instagram
Ook Zerrouki kon niet in alle stembureaus de beste zijn. Op Instagram was het een nek-aan-nekrace, maar Edson Álvarez ging daar met de virtuele bloemen vandoor. De Ajax-middenvelder kreeg in het algemeen klassement wel flink minder stemmen dan de Twente-speler.

Op het stembureau van Instagram was het superspannend en ging Álvarez er met de winst vandoor.

Linkermiddenvelder: Orkun Kökcü (Feyenoord)

Op links zien we (we dachten al even de Rotterdamse stemmers kwijt te zijn) dan toch weer een Feyenoord. Orkun Kökcü heeft de polletjeskapers helemaal niet nodig om te winnen. Hij verpletterde de concurrentie na een geweldig seizoen. De Feyenoord-aanvoerder is altijd nog pas 22, maar wordt elk seizoen beter. Afgelopen seizoen was zijn allerbeste. De linkermiddenvelder (trainer Arne Slot speelde met de punt naar voren) leidde Feyenoord naar de landstitel met onder meer 8 doelpunten en 3 assists. Hij is de man die weet wanneer er pressie moet worden gezet en wanneer een versnelling geplaatst moet worden. Ook ziet hij altijd de vrije man en legt hij de balletjes eenvoudig weg. Kökcü heeft al duidelijk laten weten dat hij klaar is voor een stap hogerop. SN Team van het Seizoen is weer een stapje hoger.

Rechtsbuiten: Vaclav Cerny (FC Twente)

Op rechtsbuiten hebben we een topspeler die wel graag naar Feyenoord toe zou willen. Vaclav Cerny wil ook een stapje hogerop en krijgt die ook met het SN Team van het Seizoen. De Tsjechische rechtsbuiten kende bij FC Twente zijn beste seizoen ooit. In de Eredivisie noteerde hij indrukwekkende cijfers. In 32 duels scoorde hij 13 keer en gaf hij 11 assists. De Enschedese dribbelaar (25) flitst langs de lijnen en is ook nog eens in liefst 36 procent van de Twente-doelpunten betrokken.

Spits: Santiago Giménez (Feyenoord)

Hij had een half jaar om te acclimatiseren in Rotterdam, maar Santiago Giménez is inmiddels bijna net zo Rotterdams als Lee Towers. De Mexicaanse spits (22) scoorde in totaal 15 keer in de Eredivisie en gaf 3 assists. Daar zat tegen het einde van de competitie een serie van 8 wedstrijden bij waarin hij elke keer scoorde (10 keer in totaal). Mede daardoor stond Giménez aan het eind van de rit met de kampioensschaal te juichen. Na het behouden van Arne Slot staat Feyenoord-directeur Dennis te Kloese voor een volgende monsterklus: Giménez behouden voor Feyenoord. De Rotterdammers hebben nog niet de volledige transferrechten en de Mexicaan (en zijn verloofde) willen dolgraag in Rotterdam blijven. Maar wat als het grote geld uit Engeland en Spanje voorbijkomt? De aandacht van deze uitverkiezing voor het SN Team van het Seizoen helpt Feyenoord daarbij niet.

Linksbuiten: Xavi Simons (PSV)

Een 20-jarige aanvaller die in zijn eerste seizoen in de Eredivisie gelijk topscorer wordt. Nooit iemand deed wat Xavi Simons deed bij PSV dit jaar. Het toptalent dat overkwam van Paris Saint-Germain overtrof alle verwachtingen en lijkt nu alweer op weg naar een volgende topclub. Simons speelde bij PSV voornamelijk linksbuiten en kwam tot liefst 19 doelpunten. Daarmee werd hij gedeeld topscorer (met de als spits genomineerde Anastasios Douvikas). Simons noteerde ook nog eens 9 assists. De man met de dreads groeide in korte tijd uit tot publiekslieveling en zag zijn waarde groeien tot liefst 30 miljoen euro. PSG kan hem een stuk goedkoper halen en zou gek zijn als ze dat niet doen. De kans is groot dat de nieuwe ster van Oranje volgend seizoen weer in het buitenland speelt. Maar eerst mag hij nog in het SN Team van het Seizoen spelen.

SN Team van het Seizoen 2022-2023

SoccerNews.nl Sterspeler van het Seizoen 2022-2023

Alle 11 basisspelers van het SN Team van het Seizoen zijn nu bekend, maar dat is nog niet alles. De SoccerNews.nl Sterspeler van het Seizoen 2022-2023 moet nog bepaald worden. Stem dus snel hieronder op jouw SN Sterspeler van het Seizoen. Dinsdag is de grote finale en woensdag weten we wie de SoccerNews.nl Sterspeler van het Seizoen 2022-2023 is.

Houd onze site, InstagramTikTokFacebookYouTube en Twitter dus goed in de gaten!

Wie moet de SoccerNews.nl Sterspeler van het Seizoen worden?

 • Lars Unnerstall
 • Lutsharel Geertruida
 • Gernot Trauner
 • David Hancko
 • Quilindschy Hartman
 • Mats Wieffer
 • Ramiz Zerrouki
 • Orkun Kökcü
 • Vaclav Cerny
 • Santiago Giménez
 • Xavi Simons
793+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:07
0+
PSV bevestigt nieuw contract voor doorgebroken middenvelder
12:00
17+
In Limburg loopt de nieuwe Gernot Trauner rond: de reus van Roda
11:48
13+
FC Utrecht wees zomerse Feyenoord-versterking af
11:36
37+
Gelderse Derby onder hoogspanning: ‘Anders 10 jaar geen uitfans’
11:19
67+
Juicekanaal onthult meer details over zaak Quincy Promes
11:00
274+
Trainer velt oordeel over Jong Ajax-debuut doelman Ramaj
10:48
201+
FC Volendam komt met statement over verplaatsen uitwedstrijd tegen Ajax
10:30
27+
Van de Ven verklaart risicovolle spelopvatting Tottenham: “Ik móét wel”
10:15
206+
Belgische media duidelijk over Ajax-terugkeer Overmars: “Gepasseerd station”
10:00
324+
‘PSV gaat voor grote dubbelslag’
09:55
597+
‘Bizarre actie met Ajacied richting Klassieker’
09:40
169+
Vandaag Inside-heren kraken transferbeleid Ajax: “Jong Ajax wint van dit Ajax”
09:15
542+
Ajax overstag: Klassieker wordt woensdag uitgespeeld
09:06
224+
Nieuw Xavi Simons-scenario dreigt voor PSV
08:47
516+
Ajax-coryfeeën eensgezind over nieuwe technisch directeur: “Allerbeste kandidaat”
08:31
784+
‘Steijn laakte Ajax-aankopen Mislintat’
08:12
573+
Ergernis bij Van Hanegem over PSV: “Eerst die Schmidt en nou begint Bosz ook al”
07:51
764+
Driessen komt met bizar Ajax-nieuws: “Net zo lang totdat de rvc weg is”
07:33
564+
Te Kloese heeft grootse Feyenoord-plannen: “Moet gebeuren”
07:17
351+
Derksen wijst ‘ideale’ technisch directeur Ajax aan
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie