Feyenoord na verlenging ten onder in Rome

Foto: Feyenoord na verlenging ten onder in Rome

Het is Feyenoord donderdagavond niet gelukt om de halve finales van de Europa League te bereiken. AS Roma sleepte er in extremis een verlenging uit en wist vervolgens het tweeluik in eigen voordeel te beslissen: 4-1.

Treffer Paixão net niet voldoende

Feyenoord won de eerste confrontatie met AS Roma dankzij Mats Wieffer met 1-0. In het volgepakte en sfeervolle Stadio Olimpico moest de formatie van de Portugese trainer José Mourinho zodoende aan de bak. Dat leidde in de openingsfase tot mogelijkheden, maar doelman Justin Bijlow wist de inzet van Andrea Belotti te pareren en Bryan Cristante schoot maar net naast.

AS Roma , dat Georginio Wijnaldum al snel kwijtraakte door een blessure, slaagde er niet in om Feyenoord te breken in de beginfase. Het elftal van trainer Arne Slot knokte zich zelfs steeds beter in de wedstrijd. Dat leidde tot mogelijkheden voor Sebastian Szymanski (twee reddingen van Rui Patrício) en Quilindschy Hartman (naast). De Rotterdammers claimden bovendien een strafschop, maar scheidsrechter Anthony Taylor en de VAR lieten de handsbal van Diego Llorente onbestraft.

Veel irritaties

Gaandeweg de eerste helft ontstond er steeds meer irritatie op het veld. Beide partijen gingen maximaal de strijd aan, waardoor scheidsrechter Taylor veelvuldig op zijn fluit moest blazen om erger te voorkomen. Dat was ook te merken op de bank. Feyenoord-reservedoelman Timon Wellenreuther kreeg geel van de leidsman, waar de assistent van Mourinho zelfs werd weggestuurd.

AS Roma begon opnieuw fanatiek aan de tweede helft. Binnen no-time kreeg de thuisploeg een gigantische kans om de returnwedstrijd open te breken, maar Lorenzo Pellegrini raakte van dichtbij de paal. Aan de andere kant slaagde Santiago Giménez er niet in om een voorzet van Oussama Idrissi tot openingstreffer te verwerken. Een fraaie Feyenoord-aanval na bijna een uur spelen leidde evenmin tot Rotterdamse vreugde.

Mentale tik in extra tijd

Na een uur spelen viel de 1-0 dan toch in Romeins voordeel. Na een verre inworp en een klutssituatie viel de bal uiteindelijk door de voeten van Leonardo Spinazzola, die de bal in de verre hoek mikte achter de kansloze Bijlow: 1-0. Vlak voor tijd leek de thuisploeg zelfs uit te lopen naar 2-0, maar vanwege een overtreding op Gernot Trauner werd de goal afgekeurd.

In de 81ste minuut wist Feyenoord de gelijkmaker uit het vuur te slepen. Igor Paixão kopte een voorzet van Szymanski tegen de touwen, waardoor de halve finales binnen handbereik bleken. Roma zette in de slotfase nog eens aan om een verlenging uit het vuur te slepen en slaagde hier in extremis in. De Argentijnse invaller Paulo Dybala maakte er 2-1 van, tot grote vreugde van het Roma-publiek.

Roma maakt karwei af

In de verlenging wist AS Roma het karwei alsnog af te maken. De Serie A-club domineerde en liep dankzij Stephan El Shaarawy uit naar 3-1, op aangeven van Tammy Abraham. Feyenoord kon het vervolgens niet meer bolwerken en kreeg na VAR-ingrijpen ook nog een vierde goal om de oren. Pellegrini schoot de resterende hoop van Feyenoord definitief aan gort.

De avond eindigde voor Santiago Giménez helemaal in mineur. De Mexicaanse spits van Feyenoord kreeg nog een rode kaart na een charge op Gianluca Mancini.

Scoreverloop: 1-0 (60′) L. Spinazzola, 1-1 (81′) I. Paixão, 2-1 (90′) P. Dybala, 3-1 (101′) S. El Shaaraway, 4-1 (109′) L. Pellegrini

Welk cijfer geef je Feyenoord voor de Europa League-campagne

  • Maximaal een 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
192+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:25
22+
‘Drietal op weg naar Feyenoord-uitgang’
11:10
8+
Jonk over ‘pijnlijk’ Volendam-vertrek: “Mijn vrouw werd zelfs uitgescholden”
10:50
25+
Te Kloese baalt van Kuip-dossier: “Is het laatste woord nog niet over gesproken”
10:35
174+
Ajax-terugkeer voor Davy Klaassen?
10:20
134+
‘Megaklap voor sportzender’
10:00
119+
Giménez gelooft in Feyenoord-titel: “Het kan nog”
09:58
121+
Van den Brom en Sneijder laken ‘schandalig’ Ajax-vertrek
09:43
50+
‘Oranje-tweetal hoofdpijndossier voor Ronald Koeman’
09:29
140+
Kieft laakt Slot: “Feyenoord is uiteindelijk de tweede keus”
09:13
65+
De Mos ziet ‘voordeel’ voor PSV in blessure Dest
08:56
192+
‘Tweetal nóóit meer in Vandaag Inside’
08:38
240+
‘PSV hakt knoop door over Ramalho’
08:27
64+
‘Bayern nadert akkoord met topfavoriet’
08:12
94+
Van der Gijp lyrisch over ‘kilometervreter’: “Níet normaal man!”
07:55
130+
‘Inter-exit voor Denzel Dumfries’
07:39
755+
‘Gênante actie Feyenoord-aanhang tijdens bekerfinale’
07:20
424+
Van der Gijp wijst opmerkelijke Frenkie de Jong-vervanger aan
23:45
225+
Derksen valt ‘de grote Seedorf’ aan: “Vier keer gefaald”
23:37
191+
Sneijder haalt zijn gelijk: “Ik heb hem getipt”
23:22
303+
Slot-exit neemt ‘heel serieuze vormen aan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie