Feyenoord mengde zich niet in transferstrijd met AZ: “Wel geïnformeerd”

Foto: Feyenoord mengde zich niet in transferstrijd met AZ: “Wel geïnformeerd”

Feyenoord heeft zich niet met AZ in de strijd om Sven Mijnans gemengd afgelopen transferperiode. De stadionclub informeerde even over de middenvelder bij de technisch directeur van Sparta Rotterdam Gerard Nijkamp, maar kwam vervolgens niet met een bod op de proppen.

Nijkamp praat bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN over de transfer van Mijnans naar Alkmaar. “Als AZ afgelopen zomer was gekomen had we veel minder kunnen vragen als nu. De waarde is nu nog omhoog gegaan. Maar als mensen zeggen: ‘hij is vier miljoen, hij is vijf miljoen’, dat is absoluut niet realistisch.

Namens Feyenoord belde Dennis te Kloese met Nijkamp. “Er is contact geweest. We hebben aangegeven dat we aan het onderhandelen zijn met AZ. En als zij daar in mee willen doen, dan kan dat en een officieel bod uitbrengen. Dat is niet gebeurd. Ik heb niet gezegd wat de vraagprijs was, maar doe maar een bod”, legt de bestuurder uit.

Mogelijke stap ná AZ

Uiteindelijk maakte Mijnans voor 2,5 miljoen euro de overstap naar AZ. “Je praat over een vast bedrag, je praat over een bonus, als hij gaat presteren bij AZ. En niet onbelangrijk gezien de leeftijd van Sven, is het voor ons ook belangrijk dat wij een doorverkooppercentage krijgen. Wij hopen natuurlijk dat AZ hem weer op een volgend niveau zet. Hij gaat natuurlijk al prima, dat hij al basis speelt bij AZ, en dat hij ook weer wordt verkocht. En dan gaan wij alsnog meer verdienen.”

“Wij zijn zeer tevreden, want anders hadden we het niet gedaan”, concludeerde Nijkamp tot slot over de deal.

Zie je Feyenoord de landstitel pakken?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had Feyenoord vol voor Mijnans moeten gaan?

  • Ja, hier gaan ze nog spijt van krijgen
  • Nee hoor
147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie