Feyenoord liep tot twee keer toe blauwtje met verzoek

Foto: Feyenoord liep tot twee keer toe blauwtje met verzoek

Voor Feyenoord wacht een ramvol programma, waar de club niet alleen in de Eredivisie actief is, maar ook nog in de TOTO KNVB Beker én de Europa League. Her en der probeerden de Rotterdammers dan ook wedstrijden te laten verplaatsen, maar telkens vangt de club bot.

“Voor elke club die veel wedstrijden speelt is dat een thema”, reageert trainer Arne Slot op de persconferentie vandaag. “Daarover ben je in contact met de autoriteiten. We hadden heel graag vorige week tegen Fortuna Sittard een dag eerder gespeeld. Tegen sc Heerenveen hadden we heel graag eerder op de avond gespeeld. Als je toch in de verlenging was uitgekomen, dan was je heel laat teruggekomen.”

De lokale autoriteiten staken er telkens een stokje voor. “Het maakt het er niet eenvoudiger op als Feyenoord langskomt, want de autoriteiten willen daar nog wel eens nee op antwoorden.” De komende weken zullen er geen verzoeken meer ingediend worden, denkt Slot. “Als we kijken naar het komende programma, dan is daar niet zo heel veel verandering in mogelijk. Je speelt zondag en donderdag, dan moet je alweer zondag spelen. Daar is niet zo heel veel aan te doen. We nemen het programma zoals het is.”

Klassieker

De Klassieker laten verplaatsen is dus geen topic. “Die donderdag ervoor spelen we wel vroeg. Dan spelen we thuis in De Kuip om 18:45. Het zijn niet altijd de autoriteiten overigens. De wedstrijd in Heerenveen kon niet vanwege de televisie. Zo is er best vaak een reden waarom er iets niet kan. Het is zoals het is. We kunnen dit programma aan en dat zullen we morgen ook weer laten zien.”

Hoe vliegt Slot dan bomvolle schema aan met zijn spelers? “De trainingstijd tot een minimum te beperken, dus dan sta je heel kort op het trainingsveld. Daarnaast helpt het natuurlijk wel als het resultaat goed is. Vermoeidheid zit ook voor een deel in het hoofd. Je kan vandaag heel veel hebben als het goed met je gaat. Wanneer het wat minder gaat, dan is het vaak allemaal veel zwaarder. Door het spelen van wedstrijden worden de spelers ook fitter. Dat zit hem dan in de fitheid qua kilometers lopen. Niet geblesseerd raken is een onderdeel waar je weinig invloed op heb.”

Stadion NSK Olimpiyskiy, Kyiv

Europa League Final Stage

9 maart 2023

22:00

Shakhtar Donetsk
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 9 maart 2023 20:57.

Er moet meer meegewerkt worden met Feyenoord

  • Eens
  • Oneens
283+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie