Feyenoord lachende derde na remise in Twentse derby

De Derby van het Oosten heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. In het Erve Asito wist FC Twente niet te winnen van het tiental van Heracles Almelo: 1-1.

Heracles dacht binnen tien minuten op voorsprong te komen. Sinan Bakis werkte de bal achter doelman Lars Unnerstall, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. In de eerste helft pakte nog een beslissing uit in het nadeel van de thuisploeg. Anas Ouahim zat helemaal mis bij een poging om de bal te veroveren en raakte daardoor Dimitris Limnios op nare wijze, waardoor scheidsrechter Sander van der Eijk een directe rode kaart tevoorschijn haalde.

FC Twente is bezig aan een uitstekend seizoen, maar tegen de tien Heraclieden zat de ploeg van trainer Ron Jans er niet lekker in. Het elftal van de Duitser Frank Wormuth nam ondanks het numerieke nadeel zelfs de leiding in eigen stadion. Heracles produceerde een uitstekende counter en de goed meegelopen Noah Fadiga mocht uiteindelijk de trekker overhalen: 1-0.

Snelle reactie Twente

Nog voor rust maakte Twente de schade ongedaan door de 1-1 op het bord te brengen. Een vrije trap van Gijs Smal vloog tegen de touwen, waarbij doelman Koen Bucker misschien wel meer had kunnen uitrichten. Aan de andere kant ging het bijna nogmaals mis voor Twente, ware het niet dat Julio Pleguezuelo het misverstand met Unnerstall onschadelijk maakte door de bal nog net op tijd voor de lijn weg te tikken.

Ook in de tweede helft worstelde Twente met het numerieke voordeel. Heracles leverde veel energie en bleef daardoor prima overeind. De thuisploeg kreeg via Sinan Bakis (naast), Giacomo Quagliata (voorlangs) en Luca dela Torre (redding Unnerstall) zelfs kansen om er met de zege vandoor te gaan. Twente werd vooral gevaarlijk via Michel Vlap, maar ook hij kon het verschil niet maken.

Twente vergeet zodoende op gelijke hoogte te komen met nummer drie Feyenoord. Heracles komt op 34 punten en lijkt daarmee zeker van nog een jaar Eredivisie-voetbal.

Scoreverloop: 1-0 (36′) Noah Fadiga, 1-1 (45′) Gijs Smal

TIP: Wint Twente thuis van Fortuna? Win 1.54 keer je inleg bij Circus!