‘Feyenoord is tegen FC Twente bestolen van zuivere strafschop’

Foto: ‘Feyenoord is tegen FC Twente bestolen van zuivere strafschop’

Feyenoord en FC Twente maakten er zondagmiddag een waar spektakelstuk van in De Grolsch Veste. Ook de analisten van Studio Voetbal hadden genoten van de intense topwedstrijd tussen beide titelkandidaten, al vond men aan tafel wel dat Feyenoord bestolen werd. Volgens de analisten had scheidsrechter Allard Lindhout Feyenoord een penalty moeten geven.

Rafael van der Vaart vertelde aan tafel bij Studio Voetbal te genoten hebben van het duel. “Dit is voor het eerst dat ik een wedstrijd zat te kijken en ik hoopte dat er niet meer gescoord werd. Allebei verdienden ze het niet om te verliezen. Laat het dan maar zo zijn. Het was echt een mooie pot. Feyenoord is een van de beste teams die hoog druk zet. Ik vond FC Twente heel geduldig in de opbouw en daardoor kwam Feyenoord best in de problemen. Door voetballend te denken kwam Twente tot kansen.”

Penalty voor Feyenoord?

Pierre van Hooijdonk had ook genoten, maar het optreden van arbiter Lindhout kon hem absoluut niet bekoren. “Dat vond ik echt de slechtste speler van het veld. We hebben de credits gegeven aan Twente en Feyenoord, maar Lindhout liet dingen doorgaan die overduidelijk een overtreding waren. Hij bestraft het gewoon niet. De mogelijke strafschop was natuurlijk het toppunt.”

Daarmee doelde Van Hooijdonk op de handsbal van Twente-verdediger Robin Pröpper. “Dit is totaal geen discussie. Het is gewoon een penalty”, was Ibrahim Afellay resoluut in zijn oordeel. “Feyenoord is gewoon bestolen vandaag”, was de reactie van Van der Vaart.

Vond jij het een penalty?

  • Ja
  • Nee
512+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie