EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Feyenoord-hooligans’ verzieken feestgedruis in Dortmund

Foto: ‘Feyenoord-hooligans’ verzieken feestgedruis in Dortmund

Er zijn in Dortmund rellen uitgebroken tussen de verschillende supportersgroepen. Naar verluidt vielen Nederlandse fans de Engelse aan, wat voor veel chaos zorgde.

Een groep Nederlandse fans valt Engelsen op dag van halve finale

De Oranje-invasie van Dortmund levert in het buitenland veel complimenten op. Over het algemeen zorgen de Nederlandse supporters voor veel feestvreugde. Maar elders in de stad gaat het dan toch mis. Een aantal uur voor de aftrap werden Engelse supporters aangevallen, was te zien op beelden die online circuleerden.

Een groep Engelse fans zat in een pub, waarbij ze geslagen werden met houten stoelen en kraampjes. Fans gekleed in het oranje deelden rake klappen uit. Er begon een gevecht uit te breken tussen de twee groepering, waarbij enkele Engelse fans hun toevlucht zochten in een nabijgelegen pub. Nederlandse fans stormden echter snel de kroeg binnen en laaiden de aanvallen opnieuw op.

Het is nog niet bekend wat de aanleiding was voor de aanval, met onbevestigde berichten die suggereren dat beide groepen fans beledigingen hadden uitgewisseld met liedjes. De politie kwam vervolgens tussen beide om de situatie te kalmeren.

Vermoedelijk Feyenoorders

Billy Grant, lid van de Football Supporters’ Association (FSA), tweette afbeeldingen en video’s van de incidenten. Hij beweerde getuige te zijn geweest van een incident waarbij een groep Nederlandse fans – vermoedelijk Feyenoord-hooligans – ‘de Engelsen uit het niets aanvielen’. De politie vertelde de Engelse fans vervolgens dat ze moesten blijven waar ze waren, terwijl ze de twee secties fans begonnen te scheiden, die zonder enige problemen samen hadden gedronken en gegeten.

Denk je ook dat dit Feyenoord-hooligans waren?

  • Jawel
  • Nee hoor
1717+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie