Feyenoord en Liverpool spelen gelijk

Soccernews

Feyenoord heeft Liverpool in de eigen Kuip op een gelijkspel (1-1) weten te houden. FC Porto mocht zich door dit resultaat ten kostte van Liverpool tot toernooi-winnaar kronen.

Beide clubs speelde verdienstelijk, maar het was Liverpool dat het meeste aanspraak op de zege mocht maken. [i]The Reds[/i] kregen diverse mogelijkheden om de Rotterdammers de das om te doen, maar de voorhoede faalde keer op keer.

De eerste grote kans in de wedstrijd was ook voor Liverpool. Dirk Kuijt schoot de bal onderkant lat binnen, maar het arbitrale trio wees geen doelpunt toe.

Even later bleek een oude voetbalwet van toepassing. Waar Liverpool de wedstrijd volledig domineerde sloeg Feyenoord toe. Jonathan de Guzman legde de basis voor de goal met een diepe bal op de razendsnelle Andwélé Slory die op zijn beurt Royston Drenthe (foto) bediende. Drenthe bleef koel en tikte eenvoudig binnen.

Ook in de tweede helft was Liverpool een klasse beter. Liverpool kwam dan na 72 minuten verdiend op 1-1. Miljoenenaankoop Ryan Babel bediende Gerrard, die vervolgens koel bleef.

Nadien was het vreemd genoeg Feyenoord dat voor een slotoffensief aanzette. Luigi Bruins kreeg dé kans op de overwinning, maar hij faalde oog in oog met doelman Reina. Even leek Feyenoord er alsnog vandoor te gaan met de zege, toen Roy Makaay zich achter de vrij trap zette. Zijn inzet werd echter gekeerd door Reina.