Feyenoord breekt ‘bizar’ record: ‘Staan we bekend om’

Foto: Feyenoord breekt ‘bizar’ record: ‘Staan we bekend om’

Feyenoord plaatste zich donderdagavond na een ware bekerthriller tegen NEC voor de kwartfinales. De Rotterdammers namen uiteindelijk de penalty’s beter. Orkun Kökcü stelde dat het een bijzondere wedstrijd was om mee te maken en ging ook nog in op de situatie in Turkije.

NEC-keeper Mattijs Branderhorst verrichtte een recordaantal van 23 reddingen, waarvoor de Feyenoord-aanvoerder na afloop van het duel voor de camera’s van ESPN complimenten uitdeelde. “Hij had heel veel ballen, dat blijft wel bij. Na de penaltyserie heb ik hem ook verteld dat hij echt fantastisch heeft gekeept.”

Record voor Feyenoord?

Feyenoord haalde een nieuw record met maar liefst vijftig doelpogingen. “Was dit de eerste keer in het Nederlandse voetbal? Dan zijn we daar nu bekend mee als Feyenoord. Er komt dan natuurlijk wel frustratie, als hij (Branderhorst, red.) zo goed keept. Ik weet eigenlijk niet eens wat ik moet zeggen, dit was een hele rare wedstrijd.”

Kökcü denkt wel dat de lange wedstrijd zijn tol zal eisen. “Met het oog op komende zondag gaat dit natuurlijk wel in de benen zitten. We moesten het gewoon afmaken, maar NEC heeft het ook gewoon goed gedaan.”

De Turks international ging ten slotte ook nog in op de dramatische situatie in zijn land. “Wij als Turken zijn heel hecht, dus het doet iets met je. Iedereen voelt voor mij als familie, dus dat komt hard aan. Ik heb nu twee dagen gehad om het een plekje te geven, maar ik probeer vanaf hier te helpen door op social media te posten dat mensen kunnen doneren of zoeken onder het puin. Je probeert van alles, maar je weet ook dat er heel weinig in je eigen handen ligt. Dat maakt het extra frustrerend.”

Wint Feyenoord de beker?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
308+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie