FC Volendam komt met statement over verplaatsen uitwedstrijd tegen Ajax

Foto: FC Volendam komt met statement over verplaatsen uitwedstrijd tegen Ajax

FC Volendam heeft ook gereageerd op het nieuws dat de gestaakte Klassieker tussen Ajax en Feyenoord woensdagmiddag om 14.00 uur wordt uitgespeeld. In eerste instantie zou Volendam woensdagavond tegen Ajax een inhaalduel spelen, maar dat wordt nu verplaatst. Het zorgde voor boosheid bij onder andere voorzitter Jan Smit, maar de club heeft zich nu toch bij het KNVB-besluit neergelegd.

Onvrede bij Volendam

Volendam pakte afgelopen weekend tegen Heracles Almelo het eerste punt van dit seizoen en was woensdagavond ook graag aangetreden tegen het zwalkende Ajax. De KNVB heeft echter besloten om de gestaakte Klassieker woensdagmiddag uit te laten spelen en het duel met Volendam te verplaatsen.

Het leidde maandag nog tot onvrede bij Ajax en Volendam, maar inmiddels hebben beide partijen zich erbij neergelegd. “FC Volendam sluit zich hierbij aan en legt zich zodoende neer bij het besluit van de KNVB”, klinkt het op de clubsite van de Volendammers.

Zowel Ajax als Volendam dreigden met een gang naar de rechter, maar besloten toch daarvan af te zien. “Het heeft advies ingewonnen en overleg gehad met Ajax. Nadat Ajax concludeerde geen verdere rechtsstappen te ondernemen heeft ook FC Volendam besloten geen rechtsgang in te zetten. Dit in het totale belang van de Eredivisie”, schrijft de club in het statement op clubsite.

Het is nog onduidelijk wanneer het duel tussen Ajax en Volendam wordt ingehaald. Het eerstvolgende duel voor Volendam is nu de uitwedstrijd tegen PSV, die voor komende zaterdagavond op het programma staat.

Is het begrijpelijk dat de wedstrijd tussen Ajax en Volendam verplaatst is?

  • Ja, de meest logische oplossing
  • Nee, deze wedstrijd had gespeeld moeten worden en de Klassieker had verplaatst moeten worden.
443+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie