FC Twente wint en ontneemt AZ gouden kans

Foto: FC Twente wint en ontneemt AZ gouden kans

AZ heeft zondagavond nagelaten om de tweede plek over te nemen van Ajax. De Alkmaarders kwamen een slechte start niet te boven op het veld van FC Twente: 2-1.

Ugalde slaat dubbelslag

Feyenoord won zondagmiddag van Ajax, waardoor AZ een gouden kans kreeg om plek twee te bemachtigen. De start in de Grolsch Veste was echter dramatisch te noemen. Na een fout van Pantelis Hatzidiakos kopte Manfred Ugalde een voorzet van Joshua Brenet tegen de touwen. Een mooi moment voor de spits, die halverwege wel geblesseerd moest uitvallen.

Al na elf minuten had Ugalde zijn tweede treffer te pakken. Ditmaal fungeerde Vacláv Cerny als aangever voor de Costa Ricaan, die doelman Mathew Ryan middels een kopkans nogmaals passeerde. Ugalde kreeg nog in de eerste helft dé kans om een hattrick te voltooien, maar het opgedane zelfvertrouwen was niet terug te zien in diens uithaal en dus vloog de bal in kansrijke positie over.

AZ probeerde het wel om zich terug in de wedstrijd te knokken. Tijjani Reijnders probeerde het maar eens van afstand, maar doelman Lars Unnerstall hield de marge op twee. Aan de andere kant was Ryan er verantwoordelijk voor dat Anass Salah-Eddine en Ricky van Wolfswinkel niet voor de 3-0 zorgden. AZ mocht daardoor blijven geloven in een goed resultaat.

Oprisping AZ komt te laat

Na iets meer dan een uur spelen wisselde AZ driemaal. Zo ging Vangelis Pavlidis naar de kant, maar het vertrek van de clubtopscorer weerhield de Alkmaarders er niet van om de wedstrijd alsnog spannend te maken. Wie anders dan Jesper Karlsson was daarvoor verantwoordelijk. De Zweed in vorm passeerde Unnerstall met een schot in de korte hoek: 2-1.

AZ kreeg nog wel een grote kans op de 2-2. Invaller Mexx Meerdink dacht de gelijkmaker op zijn schoen te hebben, maar een ultieme ingreep van Julio Pleguezuelo redde de overwinning van FC Twente.

Scoreverloop: 1-0 (8′) M. Ugalde, 2-0 (11′) M. Ugalde, 2-1 (66′) J. Karlsson

Wint Nederland van Frankrijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Haakt AZ af voor de titel?

  • Ja
  • Nee
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie