FC Twente start als eerste Eredivisie club voorbereiding en spreekt ambitie uit: ‘We willen het nóg beter doen’

Foto: FC Twente start als eerste Eredivisie club voorbereiding en spreekt ambitie uit: ‘We willen het nóg beter doen’

Joseph Oosting, de oefenmeester in Enschede, laat er geen gras over groeien. Zijn ploeg, dat zojuist een erg knappe campagne achter de rug heeft, wil voortborduren op het succes van de afgelopen tijd. De voorrondes van de Champions League liggen op de horizon en het ambitieuze FC Twente kon niet wachten om te voetballen. Oosting: “We zijn met een bepaalde speelwijze geëindigd en dat wil ik weer terugzien.”

FC Twente-coach Joseph Oosting: ‘Eigenlijk is het niet normaal dat wij derde zijn geworden’

Terwijl iedereen nog volle bak bezig is met het EK en de ontwikkelingen op de transfermarkt, hebben ze in de Grolsch Veste besloten dat het balletje gewoon weer moet rollen. Een heerlijke keuze van De Tukkers, zo zal mening voetbalfanaat dat beoordelen. Tegen VI sprak coach Oosting over de verwachtingen en plannen voor het aanstaande seizoen. “We willen het nog beter doen dan afgelopen jaar, maar dat betekent niet per se dat we minimaal derde moeten worden. We krijgen nu ook Europees voetbal erbij, daar moeten we goed mee omgaan dus we werken al aan de arbeid-rustverhouding. Veel teams bovenaan de Eredivisie zijn dat gewend, voor ons is dit nieuw.”

De trainer vindt dat Nederland het voor lief heeft genomen wat zijn spelers en hijzelf vorig seizoen hebben neergezet. “Eigenlijk is het niet normaal dat wij derde zijn geworden, maar mensen vinden dat al snel wel normaal. De uitdaging voor ons is op twee verschillende podia een rol van betekenis te spelen.”

Zijn de prestaties van FC Twente afgelopen jaar ondergewaardeerd?

  • Ik vind van wel
  • Ik vind van niet
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie