‘FC Twente polste verrassende kandidaat voor functie van algemeen directeur’

Foto: ‘FC Twente polste verrassende kandidaat voor functie van algemeen directeur’

FC Twente heeft geprobeerd om een verrassende kandidaat te strikken voor de functie van algemeen directeur. Merzijn Zeeman, sportief manager van de wielerploeg Jumbo-Visma, is naar verluidt benaderd voor de functie meldt Twente-clubwatcher Leon ten Voorde. Zeeman zou er echter nu nog niet voor open hebben gestaan.

Opvolger Van der Kraan

“Hij wilde nog niet. Ik geloof dat hij wel vereerd was, maar het nog iets te vroeg vond”, geeft Ten Voorde aan in de podcast De Ballen Verstand van TC/Tubantia. De Tukkers zagen in Zeeman een geschikte opvolger van Paul van der Kraan, die nu tijdelijk de functie bekleed van algemeen directeur.

Volgens Ten Voorde was Zeeman wel een geschikte kandidaat geweest. “Hij heeft heel veel contact met Erik ten Hag. Ten Hag heeft daar in de keuken gekeken bij Jumbo-Visma en Zeeman andersom ook in de tijd bij Ajax. Dus hij heeft wel wat met voetbal.” De sportief manager van Jumbo-Visma gaf eerder al eens in de wielerpodcast De Grote Plaat aan dat hij droomde van een functie binnen het bestuur van Ajax en dat hij na zijn avontuur in de wielersport bereid is om over te stappen naar de voetbalwereld. Zeeman is sinds 2016 eindverantwoordelijk op sporttechnisch gebied bij de wielerploeg van Jumbo-Visma.

Eindigt FC Twente tegen AZ in 2-1?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zou Zeeman een geschikte kandidaat zijn voor de functie van algemeen directeur?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie