FC Groningen kiest voor interne oplossing voor vacante trainerspositie

Foto: FC Groningen kiest voor interne oplossing voor vacante trainerspositie

FC Groningen kiest er voorlopig voor om geen nieuwe externe hoofdtrainer aan te stellen. De Trots van het Noorden waagde afgelopen weken meerdere pogingen om een nieuwe trainer aan te trekken, maar kreeg onder andere nul op het rekest van Dick Lukkien, Joseph Oosting, Dick Schreuder en Peter Bosz. Daardoor heeft club nu voorlopig gekozen voor een interne oplossing.

Op de clubsite meldt Groningen dat Dennis van der Ree voorlopig de honneurs waarneemt. De 43-jarige oefenmeester begon dit seizoen als assistent-trainer. Groningen hervat vrijdag twee december weer de trainingen met het oog op de tweede competitiehelft.

Technisch directeur, Mark-Jan Fledderus, legt het genomen besluit toe op de clubsite. “Wij hebben Dennis afgelopen zomer binnengehaald als een talentvolle en ambitieuze trainer en hem gevraagd of hij voorlopig eindverantwoordelijk wil zijn. Hij gaat die uitdaging graag aan en wij hebben er alle vertrouwen in dat Dennis met de expertise om hem heen FC Groningen goed kan voorbereiden op de tweede seizoenshelft.”

FC Groningen blijft zoeken

Fledderus zegt daarbij wel dat de club nog altijd op zoek blijft naar een nieuwe hoofdtrainer. “Ondertussen onderzoeken wij verder de opties bij het vinden van een nieuwe hoofdtrainer. Dennis weet dit en hij gaat – samen met de andere leden van de technische staf en de specialisten die we binnen FC Groningen in dienst hebben – met veel energie aan de slag met de huidige selectie.”

Wint Nederland met 2-0 van de VS?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Blijft Groningen dit seizoen in de Eredivisie?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat ze gaan degraderen
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie