FC Groningen gooit keepersgilde op de schop

Foto: FC Groningen gooit keepersgilde op de schop

FC Groningen gaat flink ingrijpen in het huidige keepersgilde. De Trots van het Noorden heeft bekend gemaakt dat het komend seizoen niet verder gaat met de keepers Peter Leeuwenburgh en Jan de Boer. Over huidig eerste doelman Michael Verrips wordt later een besluit genomen.

Leeuwenburgh imponeert niet

Leeuwenburgh maakte in de zomer van 2021 de overstap van Zuid-Afrikaanse Cape Town City FC. De 29-jarige doelman gold in zijn eerste seizoen wel als eerste keus, maar kon nimmer imponeren in de Euroborg. De doelman verloor afgelopen zomer na de komst van Verrips dan ook zijn plek onder de lat. Leeuwenburgh kwam tot nu toe tot veertig officiële duels voor Groningen.

Uitmuntend optreden tegen PSV

Ook derde doelman Jan de Boer moet uitkijken naar een andere club. De 22-jarige doelman keepte dit seizoen een geweldige wedstrijd tegen PSV, maar daar bleef het ook bij voor de jonge doelman. De Boer geeft op de site van Groningen aan voor zijn kans te gaan om ergens anders eerste keeper te worden. “Ik maak voor het vierde seizoen deel uit van de eerste selectie van FC Groningen en heb dit jaar mogen ruiken aan Eredivisievoetbal. De wedstrijd tegen PSV is een fantastische herinnering en heeft mij het gevoel gegeven dat ik voor mijn kansen moet gaan om elders wekelijks onder de lat te staan. Er is voldoende interesse van andere clubs en ik wil een volgende kans om eerste keeper te worden met beide handen aangrijpen.”

Moet Groningen ook afscheid nemen van Verrips?

  • Ja, die is ook niet goed genoeg
  • Nee, prima doelman voor Groningen
261+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie