‘FC Barcelona mag De Jong niet verkopen’

Foto: ‘FC Barcelona mag De Jong niet verkopen’

Frenkie de Jong werd in de zomermaanden onvriendelijk verzocht om te vertrekken bij FC Barcelona. Met name voorzitter Joan Laporta leek het niet te zien zitten in de verdedigende middenvelder, één van de topverdieners in het Camp Nou-stadion.

De Jong bleef echter gewoon bij FC Barcelona. In de eerste seizoenshelft liet de Oranje-international de voorzitter zien waarom. Trainer Xavi Hernández passeerde hem in het begin nog, maar kon in de loop van het seizoen niet meer om de Nederlander heen.

De Jong

Volgens Ronald Koeman, die De Jong als trainer van het Nederlands elftal en FC Barcelona meemaakte, vertelt in gesprek met Marca wat hij van de situatie rondom De Jong vindt. “Frenkie is altijd kalm geweest. Hij heeft nooit iets gezegd over de vraag of de club hem wilde verkopen of niet. Hij was gefocust op het voetbal.”

Dat wierp de vruchten af. “Na verloop van tijd is hij basisspeler geworden”, zag ook Koeman. “Hij is een speler voor de toekomst van Barcelona en de club hoeft de beste spelers, zoals De Jong, niet te verkopen.”

FC Barcelona

Koeman wees ook nog naar de sleutelrol die De Jong speelt in het Oranje van Van Gaal. Toen Koeman nog met de scepter zwaaide bij Oranje, was De Jong ook een belangrijke kracht. In het toekomstige bondscoachschap van de oud-trainer van Barcelona zal De Jong ongetwijfeld belangrijk zijn.

“Hij is een sleutelfiguur voor het nationale team”, stelde Koeman vast. “Hij zal zijn meerwaarde gaan bewijzen in de grotere wedstrijden. Daar zullen we de Frenkie zien die we kennen.”

Eens met Koeman?

  • Ja
  • Nee
1070+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie