Farioli overtuigde ‘fenomeen’ om naar Ajax te komen

Foto: Farioli overtuigde ‘fenomeen’ om naar Ajax te komen

Francesco Farioli heeft Jorthy Mokio overtuigd om naar Ajax te komen. De Amsterdammers presenteerden de 16-jarige Belg maandag, hij staat in eigen land te boek een groot talent. Dat bevestigde AA Gent-watcher Axel Brisart.

Gesprek met Francesco Farioli overtuigde Jorthy Mokio om voor Ajax te kiezen

“Bij Gent stond hij bekend als een fenomeen”, steekt de verslaggever van Het Laatste Nieuws van wal in gesprek met Ajax Showtime. “Iedereen die ik over Mokio spreek, zegt dat hij het potentieel heeft om een topper te worden.”

Brisart stelt dat de jonge verdediger over ‘unieke kwaliteiten’ beschikken. Naast Ajax waren ook PSV, Bayern München en FC Barcelona in de markt. “Gent bood hem al een profcontract aan toen hij vijftien jaar oud was. Hij zag dat zelf wel zitten, maar zijn entourage wilde wachten tot hij zestien was. Vanaf dat moment kon hij bij buitenlandse clubs tekenen. Zijn familie heeft vanaf dat moment ook met veel clubs gepraat: Ajax, PSV, FC Barcelona, RB Leipzig, Bayern München. Ze zijn in Italië ook nog bij Juventus op bezoek geweest.”

Overtuigd om naar Amsterdam te gaan

Mokio gaf echter de voorkeur aan Ajax. “Anderhalve maand geleden sprak ik iemand die Mokio goed kent. Hij vertelde dat Mokio toen al het liefste naar Ajax wilde. Hij had zijn zinnen dus al lang op een overstap naar Ajax gezet. Mokio heeft ook nog een goed gesprek gehad met Francesco Farioli, die hem nog meer heeft overtuigd.”

Volgens Brisart kiest de jonge Belg zeker niet voor het geld. “Het zal op financieel gebied een mooie stap zijn, maar ook op sportief vlak denk ik dat Ajax een goede keuze is voor hem. Het is dan ook te kort door de bocht om te zeggen dat hij voor het grote geld heeft gekozen. De financiële aanbiedingen van Barcelona en Bayern München zullen aantrekkelijker geweest zijn dan het aanbod van Ajax.”

Wordt dit een groot succes?

  • 100%!
  • Kan wel eens tegenvallen
873+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie