Farioli nu al bezig aan cruciale dagen bij Ajax

Foto: Farioli nu al bezig aan cruciale dagen bij Ajax

Francesco Farioli staat deze week voor het eerst op het trainingsveld bij zijn nieuwe club Ajax. De Italiaanse trainer wil al snel zijn stempel drukken en beseft dat de eerste paar dagen al cruciaal zijn.

Francesco Farioli legt uit waarom de eerste dagen bij Ajax zo belangrijk zijn

Farioli is verbaal zeer aanwezig bij de training. “Klopt. Zo werk ik, ik ben graag zelf onderdeel van de training. Dat hoor je wel aan mijn schorre stem. Die is op het veld achtergebleven”, grapte de jonge oefenmeester tegenover de NOS. “Ik probeer energie te geven aan én tegelijkertijd te halen uit wat de spelers op het veld doen. Ik proef bij iedereen de zin om weer te gaan voetballen. Dat is een goed startpunt.”

“Voor de staf en mij zijn dit cruciale dagen”, weet Farioli. “Je hebt de kans om spelers beter te leren kennen, op en naast het veld. Zodat we uit iedereen het maximale kunnen halen. Je kunt de bevestiging krijgen van dingen die je al op videobeelden hebt gezien, individueel en collectief. Dat zal ons helpen bij het nemen van beslissingen in de nabije toekomst.”

Veel veranderingen in de selectie?

Ajax kende een dramatisch seizoen, nadat het een vreselijke transferzomer kende onder Sven Mislintat. Gaat de bezem door de selectie? “Het belangrijkste nu is de kwaliteiten van de spelers die we hebben te ontdekken. Ik stop er zelf veel energie in, maar krijg ook goede vibes van de spelers terug.” Alleen de vijf EK-gangers Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Ahmetcan Kaplan, Josip Sutalo en Borna Sosa ontbreken nog in Amsterdam.

“Natuurlijk is de spelersmarkt altijd crazy, maar die kunnen we niet controleren”, vervolgde hij. “Ik heb veel respect voor deze jongens en hoe ze me hebben verwelkomd. Daar focus ik op. Ja, er zullen spelers weggaan. Ja, er zullen spelers bijkomen, maar voor nu ben ik met mijn hoofd en hart bij deze groep.”

Heeft Ajax nu zo’n bedrijvige trainer nodig?

  • Ja, een echte vakidioot
  • Nee, liever een meer relaxte coach
373+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie