EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Faber legt uit waarom hij vertrekt bij PSV

Foto: Faber legt uit waarom hij vertrekt bij PSV

Na zes jaar als hoofd opleidingen van PSV vindt Ernest Faber het tijd voor een nieuw avontuur. En daar gaat hij voor aan de andere kant van de wereld bij Adelaide United in Australië. In gesprek met Voetbal International kijkt Faber terug op zijn tijd in Eindhoven én wat de toekomst heb brengt.

Ernest Faber laat PSV achter zich na periode van zes jaar als hoofd opleidingen

“Het is niet omdat ik hier klaar ben, want dat ben je in deze functie nooit. De afspraak was dat ik dit vijf jaar zou doen, het zijn er zes geworden”, begint de voormalig verdediger tegenover VI. “Maar ik heb altijd de wens gehad om een keer in het buitenland te werken. Met Adelaide United heeft PSV een partnership. Ze zochten een technisch directeur en dachten aan mij. Ik heb de leiderschapsopleiding voor algemeen en technisch directeur bij de KNVB/Peak4 gevolgd en nu kan ik het met al mijn ervaringen in andere functies in de praktijk brengen. Het avontuur spreekt me aan. Mijn kinderen zijn redelijk zelfstandig en ik zei thuis: Als we het nu niet doen, doen we het nooit meer. Dat was een paar maanden geleden. Het is steeds meer gaan leven en nu is het zover. Het is mooi dat PSV ook wil meewerken.”

Moeilijk eerste half jaar

Hoe kijkt Faber terug op deze periode bij PSV? “Met heel veel plezier. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Het eerste half jaar was wel echt moeilijk. Toen moest ik mijn weg nog vinden en dacht ik: Is dit wel wat ik wil? Het was vooral veel praten, brandjes blussen en we zaten in transitie naar een nieuw gebouw. Met wat extra hulp en kennis om me heen kon ik wat meer op het veld staan. Zo wilde ik het ook invullen. Maar dat werd de laatste tijd weer minder en ik denk dat je in deze functie ook steeds meer op kantoor zal zitten. Als ik dat toch moet doen, dan liever als technisch directeur in een nieuwe uitdaging. Bovendien is het bij PSV tijd voor de volgende fase en een nieuw hoofd opleidingen. Het opleidingslandschap verandert ook steeds”, klonk het.

Faber kon niet met zekerheid zeggen of hij al technisch directeur zou terugkeren bij de Nederlandse kampioen. “Zo ver denk ik niet vooruit. Eerst maar eens drie jaar Adelaide United. Ik heb daar straks minder mensen onder me dan hier bij PSV. Maar deze functie ga ik voor het eerst doen en ik zal het moeten ervaren. Dat heb ik als hoofd opleidingen ook moeten doen. Ik heb de Leiderschaps Opleiding AD/TD bij de KNVB natuurlijk niet voor niets gedaan. Maar tegelijk kan ik ook niet in een glazen bol kijken. Het is mooi dat ik nu de kans krijg, maar het is verder niet zo dat ik dit in de toekomst ook per se bij PSV moet doen. Maar PSV blijft mijn club en ik ben en blijf er altijd mee verbonden.”

Heeft Faber het goed gedaan bij PSV?

  • Ja, echt top!
  • Viel wel het nodige op aan te merken…
205+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie