Exclusief Van Buyten: “Van Gaal is een vakman”

Soccernews

Daniel van Buyten, een vaste waarde maar niet onbesproken. Voor de Belgische centrale verdediger was het seizoen 2009/2010 een goed jaar. Hij speelde 29 wedstrijden in de competitie voor FC Bayern München, maar viel zowel positief als negatief op. De kopsterke speler maakte zes belangrijke doelpunten, maar had het verdedigend vaak heel erg moeilijk.

Van Buyten begon zijn carrière in België bij Charleroi. Via Standard Luik maakte hij een transfer naar Olympique Marseille. Het eerste seizoen bij Marseille was een succes, de Belg werd genomineerd voor de titel ‘Speler van het jaar’. Een trainerswissel betekende echter na ruim twee seizoenen het einde van zijn Franse avontuur. Hij werd verhuurd aan Manchester City en vervolgens verkocht aan Hamburger SV. Mede door toedoen van de centrale verdediger werd HSV weer een grote club en plaatste zich voor de Champions League. Hieruit volgde de transfer naar FC Bayern München, [i]Der Rekordmeister[/i] maakte echter een hele moeilijke tijd door.

Met de komst van Louis van Gaal veranderde er erg veel. De start was erg slecht, critici konden niet begrijpen dat Lucio werd verkocht aan Internazionale en het nieuwe verdedigingsduo kon geen potten breken. “In een nieuwe groep starten is nooit gemakkelijk. We hadden een tijdje nodig om aan elkaar te wennen. Zo hadden Martín (Demichelis, red) en ik ook tijd nodig om aan elkaar te wennen.”

Uiteindelijk werd de titel, de beker en de finale van de Champions League behaald. “We hadden wat opstartproblemen, maar we kwamen in een ‘flow’.” Volgens Van Buyten kwam dit door de duidelijkheid die Van Gaal vanaf het begin gaf. “Vanaf het begin werd duidelijk dat Van Gaal een echte vakman is, hij weet waar hij over praat.” Volgens verschillende media lag het echter meer aan de klasse van Arjen Robben. “Arjen is echt een fantastische speler, hij voelt het spelletje goed aan en is pijlsnel. Hij heeft ons erg geholpen.” Toch is Van Buyten van mening dat Robben niet de enige bepalende factor binnen het team is. “Vergeet alsjeblieft niet dat er altijd elf op het veld staan. Eén fantastische speler is niet genoeg, je hebt een groep nodig! We hebben meerdere sterren in het team zoals Franck Ribery, Bastian Schweinsteiger en Hamit Altintop.”

Ondanks dat het achterin niet altijd even vlekkeloos liep bij de Belg, had hij voorin vaak een belangrijke rol. De kopsterke verdediger maakte in het seizoen 2009/2010 zes doelpunten voor Bayern München in de Bundesliga. “Ik ben nu 32 jaar oud, maar ik voel me nog jong. Ik voel me twintig.”

Over zijn eigen toekomst is Van Buyten nog onzeker, naar alle waarschijnlijkheid zal Bayern binnenkort een centrale verdediger aantrekken welke de positie van Van Buyten in gevaar kan brengen. “Ik concentreer me volledig op de club, mijn enige doel is nu om zoveel mogelijk te spelen voor mijn werkgever.” De verdediger speelde tijdens zijn loopbaan in zijn geboorteland voor Sporting Charleroi en Standard Luik. Toch heeft de 32-jarige speler geen idee over een eventuele terugkeer. “Een terugkeer naar een ex-club zou een mogelijkheid kunnen zijn, maar ik denk daar gewoonweg niet over na.”

[i]Morgen het tweede deel van het interview met Daniel van Buyten, onder meer over het Belgische nationale elftal. [/i]

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:13
12+
Van den Brom stelt keiharde eis aan Vitesse-terugkeer
15:00
7+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip switcht, terugkeer Henderson’
14:44
8+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
7887+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
461+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
26+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
114+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
95+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
117+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
13:02
75+
FC Porto doet opmerkelijke ‘Conceicão-onthulling’
12:47
414+
‘Slot heeft beslissing over Liverpool al genomen’
12:33
412+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
12:18
321+
Grote update over Slot en Liverpool
12:11
26+
Bram van Polen (38) hangt kicksen aan de wilgen
12:00
13+
Spotify-playlists Feyenoord: Andrea Bocelli en rap uit 020
11:48
202+
‘Frenkie de Jong lijnrecht tegenover Barça’
11:33
395+
Oud Ajax-spits terug naar Amsterdam als opvolger Brobbey?
11:18
134+
Derksen reageert op aangifte die tegen hem is gedaan
11:03
476+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
10:51
372+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie