EXCLUSIEF: Ten Hag kan droom in ijskast zetten

Foto: EXCLUSIEF: Ten Hag kan droom in ijskast zetten

Iedereen weet inmiddels wel dat oefenmeester Erik ten Hag van Manchester United een oogje heeft op Frenkie de Jong van FC Barcelona. The Red Devils waagden in de voorbije zomer een poging bij de spelmaker van het Nederlands elftal (momenteel geblesseerd) en zijn werkgever, maar kregen nul op het rekest. Een nieuwe ronde, nieuwe kansen in de zomer? Gianluca Di Marzio waagt dit te betwijfelen.

Frenkie de Jong geen optie voor Manchester United

Aan SoccerNews.nl vertelt de Italiaanse ‘transferexpert’ dat de kans bijzonder klein, werkelijk miniem, is dat de middenvelder in de aankomende zomer wél naar Old Trafford verhuist. “Ik weet het niet zeker”, begint hij. “Máár… mijn verwachting is dat Frenkie de Jong bij Barça blijft. Daar moet ik wel meteen bij zeggen dat het pas maart is, dus veel is momenteel nog onbekend.”

Vanuit United is er echter geen noodzaak om de oud-Ajacied aan te trekken, aldus Di Marzio. “United heeft Casemiro gekocht en hij doet het daar geweldig. Dus het lijkt me sterk dat ze dan de portemonnee gaan trekken om tientallen miljoenen euro’s te betalen voor iemand die op dezelfde positie speelt…”

De Italiaan herhaalt: “Frenkie de Jong naar Manchester United… dat wordt een moeilijk verhaal.” Oók omdat de Oranje-international helemaal niet zit te wachten op een transfer naar de Premier League: “Volgens mij wil hij gewoon in Catalonië blijven.”

Barcelona is droomclub De Jong

De middenvelder werd een jaartje geleden al geconfronteerd met een mogelijke overstap naar United, maar reageerde toen: “Dat is een logische link, gezien mijn verleden met Erik ten Hag. Maar dat is het dan ook wel: de link is logisch, die mag iedereen leggen. Of ik contact met Ten Hag heb gehad? Ik kan daar verder niks over zeggen. Dat zou ik ook niet doen als het om andere clubs of trainers gaat.” Daar voegde hij nog aan toe: “Barcelona is altijd mijn droomclub geweest, van jongs af aan. Dat is het nog steeds.”

Had jij dit wel verwacht?

  • Ik zeker
  • Ik niet
254+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie