EXCLUSIEF: Spectaculaire terugkeer bij Tottenham Hotspur?

Foto: EXCLUSIEF: Spectaculaire terugkeer bij Tottenham Hotspur?

Tottenham Hotspur presteert dit seizoen zeer teleurstellend en daarom is het de verwachting dat de wegen van The Spurs en oefenmeester Antonio Conte aan het einde van het huidige seizoen scheiden. De Italiaan beschikt over een aflopend contract in het Tottenham Hotspur Stadium en dat wordt vermoedelijk niet verlengd. Maar wie wordt zijn opvolger? Gianluca Di Marzio heeft wel een idee, vertelt hij aan SoccerNews.nl.

De namen van Diego Simeone (Atlético Madrid) en Mauricio Pochettino (momenteel clubloos) zingen rond en de ‘transfergoeroe’ zegt: “Ik denk dat Pochettino de juiste opvolger van Conte zou zijn, om de simpele reden dat hij de ‘Tottenham-wereld’ al op zijn duimpje kent.” De Argentijnse trainer was tussen 2014 en 2019 al de sterke man bij de Premier League-grootmacht. “Dat betekent dat hij geen aanpassingsperiode nodig heeft wat betreft het reilen en zeilen binnen de club, ook op het gebied van de mentaliteit van The Spurs.”

Zitten de beleidsbepalers van de huidige nummer vijftien van de Premier League en Conte dan helemaal niet meer om de onderhandelingstafel? “Op dit moment praten Antonio Conte en Tottenham niet meer over een contractverlenging, omdat Antonio zich volledig op de wedstrijden en zijn familie focust. Ik verwacht niet dat er verlengd wordt, maar dat is mijn voorspelling.”

Simeone en Tottenham? Geen goede match

En Simeone? Hij zou misschien een frisse wind kunnen laten waaien door het Tottenham Hotspur Stadium, al past zijn spelopvatting volgens Di Marzio niet bij de club. “Wat Diego Simeone betreft; zijn defensieve speelstijl wordt waarschijnlijk niet al te best ontvangen door de Tottenham-fans. Zij willen een team zien dat aanvalt, een team dat spectaculair probeert te spelen met al die offensief ingestelde spelers die daar rondlopen. En dat is natuurlijk geen goede match met de ‘Diego Simeone-mentaliteit’.”

Pochettino de juiste man?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie