EXCLUSIEF: ‘Erik ten Hag-stunt bij Manchester United’

Foto: EXCLUSIEF: ‘Erik ten Hag-stunt bij Manchester United’

Oefenmeester Erik ten Hag heeft het nu al een tijdje voor het zeggen bij Manchester United en in een interview met SoccerNews.nl vertelt oud-international Paul Parker dat de Tukker vriend en vijand verbaasd heeft in Engeland. Niemand had verwacht dat hij het zó goed zou doen op Old Trafford.

Parker, die in zijn carrière als profvoetballer 105 wedstrijden afwerkte namens United, is onder de indruk van het werk van de oud-Ajax-coach: “De komst van Erik ten Hag is het beste wat Man United overkomen is in vele, vele jaren. Hij kwam binnen als een soort engel uit de hemel, die de club vervolgens gezegend heeft! Zelfs de mensen die United géén warm hart toedragen moeten toegeven dat hij het sinds zijn komst geweldig gedaan heeft. Ik denk dat de algemene verwachting was dat het United-circus gewoon door zou gaan, maar hij heeft zich bewezen als een geweldige trainer.”

Maar hoe heeft Ten Hag dat precies voor elkaar gekregen? “Allereerst heeft hij de discipline aangescherpt. De kleedkamer is geen bron meer van gekke verhalen of geruchten en ik denk dat hij daar de credits voor verdient.” Bovendien spreken de statistieken voor zich: “Zijn winst-verliesratio is geweldig en hij is zelfs de United-coach geworden die het snelst twintig keer gewonnen heeft. Al vind ik niet dat je hem met Sir Alex Ferguson moet vergelijken, want dat was een andere tijd.”

Wout Weghorst

De Tukker heeft op Old Trafford een flinke vinger in de pap wat betreft de transferzaken. Op zijn voorspraak hebben The Red Devils Wout Weghorst bijvoorbeeld vastgelegd. Dat heeft misschien voor de nodige verbazing gezorgd, maar niet bij Parker: “Ik vind Wout Weghorst de perfecte aanwinst voor Man United. Hij is fysiek sterk en op het WK zagen we dat hij ook wel wat kan met zijn voeten. Hij is echt niet alleen maar een targetman, al kun je hem natuurlijk wel gebruiken als pinchhitter.”

Bij Burnley waren de statistieken van de Oranje-international (20 duels, 2 goals) nou niet echt om over naar huis te schrijven… “Maar sindsdien heeft hij zich ontwikkeld. Hij heeft behoorlijk wat elementen aan zijn spel toegevoegd en ik denk dat hij United kan helpen om de doelstellingen voor dit seizoen te halen. Bovendien zie ik hem helemaal niet als een noodoplossing. Volgens mij kan hij ook op de langere termijn dé oplossing zijn voor Man United. Misschien blijkt hij zelfs de missing link te zijn!”

Antony

Een ‘Ten Hag-aankoop’ die de laatste tijd wat minder populair is in Manchester is Antony, die voor honderd miljoen euro uit Amsterdam werd weggeplukt… “Hij doet het wel oké, en laten we niet vergeten dat hij nog jong is en moet wennen aan de Premier League. Toch denk ik dat het merendeel van de fans teleurgesteld is in hem, omdat ze een andersoortige speler verwachtten. Een snelle vleugelspits die verdedigers zijn hielen zou laten zien, maar dat heeft hij nog niet echt gedaan.”

Wat schort er dan aan bij de international van de Seleção? “Ik denk dat hij niet snel genoeg nadenkt en dat hij te onvolwassen is op het veld. Hij moet de duels vaker aangaan en wat meer vertrouwen hebben in zichzelf, dan kan hij een uitstekende winger worden voor United.”

Scoort Antony tegen Crystal Palace?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

30+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:10
8+
‘Ajax hengelt naar jeugdspeler FC Emmen’
13:00
6+
NEC-helden geven tips voor de bekerfinale | SN Meet Zomer & Leiwakabessy
12:41
19+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
66+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
74+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
52+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
32+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
10+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
72+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
120+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
27+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
94+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
584+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
504+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
291+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
16+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
483+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
249+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
805+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie