Excelsior ‘winnaar’ in Friesland met puntje

Foto: Excelsior ‘winnaar’ in Friesland met puntje

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en Excelsior in het Abe Lenstra Stadion van zaterdagavond is geëindigd in een 0-0 gelijkspel. Vooral de gasten uit Kralingen hebben daar wel wat aan, want zij zijn met onder meer FC Emmen en Vitesse verwikkeld in een gevecht om lijfsbehoud. Althans: de nacompetitie dient ontlopen te worden.

Bloedeloos gelijkspel bij Heerenveen-Excelsior

Oefenmeester Kees van Wonderen van Heerenveen kwam deze zaterdag met een experiment, hij koos namelijk voor Osame Sahraoui, dribbelaar van beroep, op de positie van aanvallende middenvelder. Dat sorteerde echter geen effect: de Friezen hadden veel balbezit, maar maakten een wat tandeloze indruk.

Na een uurtje voetballen moest ook Van Wonderen dat inzien en hij haalde Sahraoui naar de kant. Werd Heerenveen daarna nog gevaarlijk? Thom Haye was nog het dichtst bij een goal met een vrije trap, maar verder creëerden de Friezen eigenlijk geen kansen.

Excelsior kreeg nog wél een levensgrote mogelijkheid. Reda Kharchouch ‘sloop’ de zestienmeter van de tegenstander binnen en haalde uit, maar zag zijn poging naast het doel van keeper Xavier Mous belanden. Maar dat was het dan ook meteen: het duel in het Abe Lenstra Stadion eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Stand van zaken

Wat betreft plek zestien, de nacompetitieplaats, betekent dat dat Excelsior FC Emmen voorbij is gestoken. Heerenveen doet nog mee om een plekje in de play-offs om Europees voetbal, maar moet hopen dat RKC Waalwijk geen punten pakt tegen FC Utrecht.

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie