EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Excelsior ontslaat Dijkhuizen, trainer staat niet achter besluit

Foto: Excelsior ontslaat Dijkhuizen, trainer staat niet achter besluit

Marinus Dijkhuizen is volgend seizoen geen hoofdtrainer van Excelsior Rotterdam. De club heeft besloten om na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie afscheid van hem te nemen.

Afscheid Excelsior van Dijkhuizen

De 52-jarige oefenmeester keerde in 2020 terug naar Excelsior, nadat hij al eerder bij de club aan het roer had gestaan. Het resulteerde in een succesvolle periode, waarin het Dijkhuizen lukte om resultaten te combineren met mooi voetbal. Het zorgde in januari nog voor een contractverlenging.

De degradatie naar het tweede niveau heeft in Rotterdam echter alles op haar kop gezet. Waar het in de nacompetitie op bezoek bij NAC Breda met 6-2 verloor, was in eigen huis een 4-1 zege niet voldoende. Voor technisch manager Niels van Duinen was het duidelijk dat Excelsior een nieuwe weg in wilde slaan.

“Hij zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest succesvolle trainers van Excelsior”, stelt Van Duinen. “Verdeeld over twee periodes was hij in totaal zeven seizoenen hoofdtrainer van onze club en promoveerde in 2014 en 2022 met ons naar de Eredivisie. Wij blijven hem altijd dankbaar voor alles wat hij voor Excelsior heeft gedaan.”

Keuze stuit op weerstand

Dijkhuizen is het niet eens met het besluit, maar moet de keuze aanvaarden. “Helaas heeft de club besloten in de nieuwe situatie voor een andere invulling te kiezen. Ik weet zeker dat ik daar met mijn kwaliteiten en ervaring voor geschikt ben. Ik moet dit besluit respecteren, maar ik ben uiteraard erg teleurgesteld.”

Is het vertrek van Dijkhuizen terecht?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
314+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie