EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Excelsior bevestigt aanstelling jongste trainer betaald voetbal Nederland

Foto: Excelsior bevestigt aanstelling jongste trainer betaald voetbal Nederland

Excelsior heeft na de degradatie uit de Eredivisie een nieuwe trainer aangesteld; ter opvolging van Marinus Dijkhuizen gaat Ruben den Uil de honneurs waarnemen in Kralingen. Met zijn 33 jaar is hij de jongste hoofdtrainer van het Nederlandse betaald voetbal. Adrie Koster wordt zijn assistent.

Ruben den Uil nieuwe hoofdtrainer degradant Excelsior

Den Uil was sinds 2021 al assistent bij Excelsior. Technisch manager Niels van Duinen reageert op de clubwebsite: “Ruben is een nieuwe generatie trainer. Talentvol, met een grote passie voor het vak en iemand die intrinsiek enorm gemotiveerd is, een duidelijk plan heeft en de lat voor zichzelf hoog durft te leggen. Hij heeft goede ideeën om de organisatie verder te helpen richting de toekomst. Wij kiezen met hem voor een invulling die bij Excelsior past; de keuze durven maken voor jonge talentvolle mensen. Met Ruben zetten we nadrukkelijk in op de toekomst en daar hebben we heel veel vertrouwen in.”

Van Duinen vervolgt: “Met de degradatie is voor ons een nieuwe situatie ontstaan. Wij zijn van mening dat we hierdoor in combinatie met de ontwikkelpunten die we hebben, versneld een nieuwe weg moeten inslaan. We willen naar een cultuur waarbinnen over de hele linie de lat op dagelijkse basis omhooggaat en bewaakt wordt. We hebben veel zaken goed voor elkaar, maar ook een aantal niet. In voetballen om te winnen, \dagelijkse aansturing en op medisch en performance gebied willen we stappen maken. Belangrijk blijft daarnaast dat we ook onze clubcultuur bewaken en door blijven ontwikkelen.”

En Den Uil zelf: “Ik ben hartstikke trots en dankbaar dat ik deze kans krijg van de club. Als ik kijk naar de kernwaarden dan sluiten die van Excelsior aan bij die van mij. Ik wil anderen en mezelf vanuit een gezamenlijke betrokkenheid verbeteren, de lat hoog leggen en vind het leuk om met mensen samen te werken. Excelsior staat erom bekend dat jonge trainers een kans krijgen. Ik heb afgelopen jaar de cursus gedaan en in combinatie met de ervaringen die ik in de afgelopen drie seizoenen bij Excelsior heb opgedaan, de ontwikkeling die ik dankzij Excelsior en iedereen die betrokken is bij de club heb doorgemaakt, werd ik steeds enthousiaster. Deze kans komt eerder dan ik had gedacht, maar ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben en heb veel zin om aan deze klus te beginnen.”

Goede coach voor Excelsior?

  • Ja
  • Nee
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie