EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Europees kampioenen kijken ogen uit: “Dit had je in onze tijd niet”

Foto: Europees kampioenen kijken ogen uit: “Dit had je in onze tijd niet”

Gerald Vanenburg en Berry van Aerle genieten in aanloop naar de interland van Nederland tegen Roemenië van de EK-gekte. De oud-internationals keerden voor de Oranjemars terug naar het Olympisch Stadion in München waar ze in 1988 Europees kampioen werden. Beiden met de hoop dat het huidige Nederlands elftal dat kunstje kan herhalen. “Waarom zou het niet kunnen?”

Interview met Gerald Vanenburg en Berry van Aerle

Op uitnodiging van de KNVB waren Vanenburg en Van Aerle aanwezig bij de Oranjemars in aanloop naar de achtste finale van het EK in Duitsland. Het startpunt was het Olympisch Stadion, waar beide oud-voetballers mooie herinneringen hebben liggen. “De gedachtes gaan automatisch terug naar 36 jaar geleden. Ook andere mensen herinneren me er vaak aan wanneer Oranje weer een EK speelt”, vertelt Van Aerle aan SoccerNews. De voormalig rechtsback blijkt nog altijd populair bij het Oranjelegioen en werd regelmatig toegezongen. “Ik geniet enorm van de sfeer vandaag. Vroeger leefden de supporters ook mee met ons elftal, maar het is nu een stuk massaler. Zo’n grote Oranjemars had je in onze tijd niet.”

Ook Vanenburg genoot van de sfeer op de wedstrijddag. “Je gunt deze mensen gewoon dat Oranje succes gaat hebben. Ik hoop het van harte. En er is een kans. Ik denk dat iedere Nederlander blij wordt als we kampioen worden. Voor de fans en de spelers zou het een geweldige ervaring zijn.” Van Aerle sloot zich aan bij zijn voormalig teamgenoot. “Hopelijk herhaalt de geschiedenis zich en keren we terug met de beker. De eerstvolgende wedstrijd is het belangrijkst. Nog een paar keer winnen en je staat in de finale. Waarom zou het niet kunnen?”

Tips voor Koeman

Tips voor Ronald Koeman hadden de oud-internationals ook nog. Van Aerle heeft bijvoorbeeld geen twijfel over wie hij op zijn oude positie op zou stellen. “Denzel Dumfries, honderd procent. Hij is gewoon de beste optie de we daar hebben.” Vanenburg gaf desgevraagd zijn keuze voor rechtsbuiten, de plek die hij jarenlang bezette bij Oranje. “Ik zou Donyell Malen opstellen. Met zijn snelheid kan hij enorm gevaarlijk zijn. Hij heeft natuurlijk niet zijn beste wedstrijd gespeeld tegen Oostenrijk, maar tegen Roemenië krijgt hopelijk de kans om zich te revancheren.”

Wordt Oranje Europees kampioen?

  • Ja, we gaan ervoor!
  • Nee, denk het niet.
147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie