Ervaren Spanjaard moet Leeds in Premier League houden

Foto: Ervaren Spanjaard moet Leeds in Premier League houden

Javi Gracia moet Leeds United in de Premier League zien te houden. De Spaanse manager volgt de Jesse Marsch op, die begin deze maand de laan werd uitgestuurd bij The Whites.

De Amerikaan, die vorig seizoen Leeds ternauwernood op het hoogste niveau hield, moest ook tijdens de huidige jaargang weer tegen degradatie strijden. Een serie slechte resultaten koste hem de kop. In de drie volgende duels pakte de ploeg één punt, waardoor het afzakte naar de negentiende plaats op de ranglijst. De onderste ploegen staan dichtbij elkaar in de Premier League. Zo heeft Leeds slechts één punt meer dan hekkensluiter, maar ook slechts twee minder dan nummer zestien Everton en nummer zeventien Bournemouth.

Kunststukje met Watford

De 52-jarige Gracia is aangesteld om een ommekeer te realiseren. Het is niet de eerste keer dat de coach dat Pamplona die opdracht meekreeg. Dat gebeurde ook in januari 2018, toen hij Watford uit de brand moest helpen. Dat lukte met verve: The Hornets eindigden als veertiende, acht punten boven de degradatieplaatsen. In het volgende seizoen wist Gracia de ploeg naar plek elf te loodsen, en bereikte het de FA Cup-finale.

In december 2021 volgende Gracia Xavi op bij Al-Sadden vierde twee maanden laten het kampioenschap van Saudi-Arabië, waarna hij de club weer verliet. Verder had hij onder meer Valencia, Rubin Kazan, Málaga, Osasuna en Almería onder zijn leiding. Bij Leeds krijgt Gracia te maken met Pascal Struijk, Crycensio Summerville, oud-Feyenoorder Luis Sinisterra en voormalig Ajacied Rasmus Kristeren en Maximilian Wöber.

4+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie