‘Erik ten Hag leidt Arne Slot naar Feyenoord-uitgang’

Foto: ‘Erik ten Hag leidt Arne Slot naar Feyenoord-uitgang’

Erik ten Hag oogst in Engeland lof met zijn werkwijze bij Manchester United. Na een wat weifelende start raken steeds meer oud-spelers en voetbalkenners onder de indruk van de werkwijze van de Nederlandse oefenmeester. Langzaam aan worden er al vergelijkingen getrokken met de glorietijd onder Sir Alex Ferguson.

Volgens Voetbal International is het vakwerk van Ten Hag ook waardevol voor het Nederlandse trainersgilde. “De waardering voor deze trainer straalt af op de Eredivisie. Een tijdlang stonden de Nederlandse trainers er niet al te best op. Ronald Koeman moest weg bij Barcelona, Peter Bosz redde het niet in Lyon. Eerder struikelde Frank de Boer bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United. Het WK van Oranje onder Louis van Gaal deed het aanzien ook al geen goed: weg was de aanvallende geest waarvoor het Nederlandse voetbal altijd had gestaan.”

Leeds United klopt aan

Ten Hag lijkt nu echter weer voor een kentering te zorgen, waarbij Leeds United vorige week zich meldde bij Feyenoord om Arne Slot los te weken. The Whites zagen in Slot een aanhanger van het voetbal van Marco Bielsa, die met aantrekkelijk voetbal zeer succesvol was bij de Premier League-club. Desondanks kregen de Engelsen nul op het rekest van Feyenoord en Slot.

Toch is het volgens Voetbal International niet gek dat Leeds een poging waagde. “Slot onderscheidt zich bij Feyenoord met aanvallend en energiek voetbal.” Het weekblad wijst daarbij ook echter naar de United-trainer. “Erik ten Hag bewijst in Manchester dat Nederlandse trainers nog steeds verschil kunnen maken. Arne Slot had er nu al van kunnen profiteren.”

Denk jij dat Slot komend seizoen nog trainer is van Feyenoord?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
7506+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie