‘Eredivisie-tweetal klaar in Oranje’

Foto: ‘Eredivisie-tweetal klaar in Oranje’

Arno Vermeulen vindt dat Ronald Koeman Steven Berghuis niet moet selecteren voor het Nederlands elftal. De Ajax-aanvaller raakte zondag in opspraak nadat hij een klap had uitgedeeld aan een FC Twente-fan. Een ooggetuige meldde aan TC/Tubantia dat Berghuis de klap uitdeelde omdat ploeggenoot Brian Brobbey racistisch bejegend zou zijn.

Loopt Berghuis Oranje-selectie mis?

Aan tafel bij Studio Voetbal veroordeelt Vermeulen het gedrag van Berghuis en vindt de NOS-verslaggever het reden genoeg voor Koeman om de Ajax-aanvaller niet op te roepen. “Ik zou hem niet oproepen. Een dag voordat de selectie bekendgemaakt wordt, slaat hij daar een toeschouwer. Ik vind dat een reden om hem niet te selecteren.”

Pierre van Hooijdonk deelt de mening van Vermeulen niet en toont begrip voor de reactie van Berghuis. “Wat denk je dat er zou gebeuren als je deze vorm van racisme tegenkomt op straat? Ze zeggen dan van: hij heeft een voorbeeldfunctie omdat hij voetballer is. Maar ik kan me er wel iets bij voorstellen dat hij zo reageert. Overal mag alles maar gezegd worden en die voetballers moeten alles maar incasseren. Die voetballers moeten maar tegen zich aan laten zeiken, want alles is blijkbaar geoorloofd. Natuurlijk zou ik Berghuis gewoon selecteren.”

Ook Ibrahim Afellay is het oneens met Vermeulen en vindt dat Berghuis bij de Oranje-selectie moet zitten. “Hoezo hem niet opstellen? Hij heeft toch geen moord gepleegd? Vanuit menselijk oogpunt is zijn reactie begrijpelijk, maar het is nooit goed te keuren dat je geweld gebruikt. Het ging niet eens om hem, het ging om zijn teamgenoot. Ik vind niet dat je hem daarom niet bij het Nederlands elftal mag nemen, want hij heeft zichzelf ook gecorrigeerd en gezegd dat dit niet de juiste reactie is. Maar om hem dan niet bij het Nederlands elftal te nemen vind ik wel een brug te ver.”

Einde oefening voor Cillessen

Aad de Mos laat in de studio van ESPN weten dat Koeman doelman Jasper Cillessen niet meer moet worden opgeroepen. “Cillessen is klaar. We moeten reëel zijn: het is einde oefening.” De Mos stelt dat de NEC-doelman inmiddels is ingehaald door Justin Bijlow (Feyenoord), Andries Noppert (sc Heerenveen) en Bart Verbruggen (RSC Anderlecht). “En eventueel Mark Flekken. Daarna komt Cillessen pas. Hij heeft alles bereikt en is alleen maar slechter gaan keepen. Hij heeft een mooie carrière gehad. Nu komt er een nieuwe generatie aan.”

Moet Berghuis gewoon opgeroepen worden voor Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
1103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie