Eredivisie lonkt voor Emmen en Volendam

Foto: Eredivisie lonkt voor Emmen en Volendam

FC Emmen en FC Volendam hebben vrijdagavond goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De nummers één en twee van de ranglijst maakten geen fout, waardoor promotie naar de Eredivisie lonkt.

Emmen begon de avond als fiere lijstaanvoerder en had weinig moeite met Jong AZ. Het elftal van Dick Lukkien nam al na drie minuten de leiding via Miguel Aruajo, waar Olé Romeny en Rui Mendes de score na rust opvoerden naar 3-0. Voor laatstgenoemde was het de zevende wedstrijd op rij waarin hij het net liet bollen.

In tegenstelling tot Emmen zat Volendam de afgelopen tijd in een wak. Zelfs de promotiekansen werden inmiddels betwist, maar tegen De Graafschap maakte het elftal van Wim Jonk geen fout: 3-1. Uitgerekend Daryl van Mieghem scoorde tegen zijn oude club, waar ook Robert Mühren en Koen Blommesteijn doel wisten te treffen. Mees Kaandorp scoorde tussendoor tegen.

Eindhoven zet zegereeks

Almere stop
Almere City FC won de eerste vijf wedstrijden van de vierde periodetitel, waardoor de play-offs om promotie/degradatie toch weer haalbaar zijn. Tegen stuntploeg FC Eindhoven ging het echter mis: 3-1. Tim Receveur zorgde nog wel voor de 0-1, maar Charles-Andreas Brym (tweemaal) en Jort van der Sande wisten de Eindhovenaren de derde plek te bezorgen.

Eindhoven wist de derde plek over te nemen van Excelsior. De Rotterdammers verloren op eigen veld van Telstar: 1-4.

Overige uitslagen:

ADO Den Haag – Helmond Sport 2-1

FC Den Bosch – FC Dordrecht 3-0

MVV Maastricht – Jong FC Utrecht 2-4

NAC Breda – VVV-Venlo 3-1

Roda JC Kerkrade – Jong Ajax 2-2

TOP Oss – Jong PSV 2-0

Wedden op KKD-duels? Waag je gok via bet365!

Gaan Emmen en Volendam promoveren?

  • Ja
  • Nee
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie