‘Enorme stuntploeg in de Eredivisie’

Foto: ‘Enorme stuntploeg in de Eredivisie’

Het was weer een doldwaze speelronde in de Eredivisie, de competitie ‘waar niets logisch is’. Dat stelt journalist Valentijn Driessen na een weekend waarin Ajax, Feyenoord én PSV niet wisten te winnen. Daardoor is stuntploeg AZ nu koploper, dankzij een 1-4 zege in Groningen.

Driessen is lyrisch over de Alkmaarders, vandaag in De Telegraaf. “Pascal Jansen heeft met zijn ploeg nog geen punt gestolen. De middelen bij AZ steken schril af bij die van de top-3. De constante bij AZ is het gevoerde beleid sinds Robert Eenhoorn en Max Huiberts een directieduo vormen sinds januari 2016.” De journalist merkt op dat het enkel heel eventjes onrustig was na het instorten van een deel van het dak van het stadion, alsook rond het vertrek van trainer Arne Slot. “Maar de rijen werden heel snel weer gesloten.”

Revelatie

En ‘ook sportief levert AZ een topprestatie’, vindt Driessen. “In 2021 verloor de club sterkhouders en cultuurdragers met Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Myron Boadu, Marco Bizot en Jonas Svensson. Deze zomer vertrokken Owen Wijndal, Fredrik Midtsjø en Zakaria Aboukhlal. Het geeft de koppositie van AZ extra glans. Terwijl Jansen voor langere of kortere tijd niet kon/kan beschikken over Jesper Karlsson, Vangelis Pavlidis, Bruno Martins Indi, Hakon Evjen en Jens Odgaard. In Groningen haakte voor rust ook Dani de Wit nog af als motor van de ploeg, die vier zelfopgeleide spelers herbergde terwijl Tijjani Reijnders (24) al vijf jaar rondloopt bij AZ.”

Een fors budget was er niet eens voor nodig. “De kwalitatieve leegloop sinds 2021 ving AZ op door slechts eenmaal het transferplafond te breken. Dat was sinds het bijna faillissement in 2007 drie miljoen euro. Het Italiaanse Sassuolo ontving vier miljoen euro voor Odgaard. Ter vergelijking: Ajax betaalde 31 miljoen euro voor Steven Bergwijn”, aldus Driessen tot slot.

TIP: 2.30x je inleg als AZ ook van FC Utrecht wint, volgende week

AZ is een serieuze titelkandidaat dit seizoen

  • Eens
  • Oneens
343+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie