Enorme blunder in Oranje-selectie: “Niemand begrijpt het”

Foto: Enorme blunder in Oranje-selectie: “Niemand begrijpt het”

Bij de WK-selectie van Louis van Gaal waren de keepers een hot topic. Naast de ervaren Jasper Cillessen gaat ook Mark Flekken niet naar de eindronde in Qatar. In Freiburg begrijpt men weinig van die beslissing.

De vijf keepers uit de voorselectie van Oranje zitten dichtbij elkaar qua niveau, waardoor het een behoorlijke puzzel beloofde te worden. De laatste interlands wisselde Van Gaal geregeld van sluitpost. Zo werd tijdens de vorige interlandperiode Justin Bijlow zelfs buiten de selectie gelaten, die daarvoor nog eerste keeper was. Tel daar de veelbesproken penaltytests bij op; en zo werd er uitgekeken naar de lastige beslissing voor Van Gaal afgelopen vrijdag. De keuze viel op Bijlow, Remko Pasveer en Andries Noppert.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

“Dit had ik totaal niet zien aankomen. Een hele bijzondere beslissing”, spreekt Vincent Vermeij zijn verbazing uit in gesprek met de NOS. De aanvaller speelt voor het tweede van SC Freiburg, de club van Flekken. Vermeij is goed bevriend geraakt met de 29-jarige keeper, ze wonen inmiddels naast elkaar.

Eerste doelman op WK

“Voor mij was hij dé kandidaat om eerste doelman te worden op het WK”, stelt Vermeij. “Niet omdat ik hem goed ken, maar vooral vanwege zijn prestaties met Freiburg in de afgelopen anderhalf jaar.”
 
Bij de huidige nummer vier van de Bundesliga is er vooral ongeloof. “Ik heb er echt geen woorden voor. En hetzelfde appte Mark mij ook terug. Hier bij Freiburg is ook iedereen in shock. Niemand begrijpt het”, aldus Vermeij. “Ook met het oog op de toekomst, maar Remko Pasveer en Andries Noppert zijn echt niet beter dan Mark. We hebben het wel over de Bundesliga, een van de beste competities in Europa. Met alle respect hoor, maar onvergelijkbaar met de eredivisie.”

Had jij Flekken meegenomen naar het WK?

  • 100%
  • Denk het ook niet
1344+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie