Engelse media kraken Gakpo-positie

Foto: Engelse media kraken Gakpo-positie

Cody Gakpo weet in zijn eerste weken bij Liverpool nog geen blijvende indruk achter te laten. De aanvaller wist het net al te vinden, maar lijkt zich als spits nog niet helemaal op zijn plek te voelen in het elftal van Jürgen Klopp.

Gakpo maakte met hoge verwachtingen de overstap van PSV naar Liverpool. In Engeland kwam de Nederlander terecht bij een team dat niet lekker draait. Voorlopig kan de Oranje-ster van het afgelopen WK niet de prestaties op de mat leggen die we bij PSV en het Nederlands elftal zagen.

Of dat komt omdat na jaren van succes de Klopp-koek bij Liverpool op raakt, of dat Gakpo zich nog beter moet aanpassen, is iets wat voorlopig in het midden blijft. Feit blijft wel dat de gemiste kansen van Gakpo niet kunnen blijven komen.

Sky Sports zag dat Gakpo de wedstrijd tegen Crystal Palace (0-0) in het voordeel van Liverpool kon beslissen. “Hij had de wedstrijd kunnen beslissen, maar tikte een gigantische kans net naast.”

Cody Gakpo heeft het lastig bij Liverpool

Los van die grote kans, die Gakpo tien minuten voor tijd kreeg, was er weinig positiefs te melden. Dat zag ook de Engelse voetbalwebsite 90min: “Hij wist Andersen (Joachim, red.) en Guéhi (Marc, red.) niet op de proef te stellen”, stond er bij de eindbeoordeling van een 5.

In de lokale media komt Gakpo er beter vanaf: “Begon goed en veroorzaakte wat problemen met zijn loopacties, maar dat werd minder nadat hij twee forse tackles kreeg te verduren.”

Lees ook: Gakpo heeft Van de Beek-probleem

Dat het niet allemaal kommer en kwel was bij Liverpool, bewijst landgenoot Virgil van Dijk. De verdediger kon rekenen op een 7 van de Liverpool Echo: “Werkte veel ballen weg. Bracht wat discipline terug in de laatste linie. Degelijk genoeg.”

Wat is de beste Liverpool-positie voor Gakpo?

  • Spits
  • Linksbuiten
  • Hoort niet in Liverpool-basis
548+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie