EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Engeland wordt niet herinnerd als een van die grote teams’

Foto: ‘Engeland wordt niet herinnerd als een van die grote teams’

Engeland bereikte gisteren de halve finale van het Europees kampioenschap in Duitsland (tegen het Nederlands elftal) door Zwitserland te verslaan na strafschoppen. Bondscoach Gareth Southgate had het na de penaltyserie over de ‘beste wedstrijd van zijn team dit toernooi’, maar Jamie Carragher is kritisch.

Gareth Southgate lijnrecht tegenover Jamie Carragher

Southgate zei bij de BBC over de kwartfinale: “Dit was geweldig. De beste wedstrijd die we tot nu toe hebben gespeeld. We hebben het Zwitserland erg moeilijk gemaakt. Het was een goede tegenstander. Ze zijn moeilijk onder druk te zetten en moeilijk om te verdedigen.”

De Zwitsers kwamen op voorsprong, maar Bukayo Saka trok gelijk. “We komen terug van een achterstand en hebben karakter getoond. Ik heb het ook tegen de spelers gezegd: bij het winnen van een toernooi gaat het niet alleen over goed spelen. Je moet ook andere dingen kunnen om te winnen en vandaag hebben we alles laten zien.”

‘Niemand zal zich Engeland herinneren’

In The Telegraph waagt Jamie Carragher dat te betwijfelen: “Sommige grote teams hebben voor altijd hun stempel gedrukt op de geschiedenis van het EK. Of ze het ultieme succes behalen of niet: de Engelse ploeg zal niet worden herinnerd als een van die grote teams.”

“We kunnen niet ontsnappen aan de realiteit”, aldus de oud-prof. “Engeland heeft enorm veel geluk gehad. Eerst al tegen Slowakije en nu tegen Zwitserland. Ze zijn door naar de laatste vier ondanks hun prestaties, niet door de prestaties.”

Wie heeft gelijk?

  • Southgate
  • Carragher
33+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie