Engeland speelt weinig klaar tegen VS

Engeland heeft de vlammende start tegen Iran (6-2) geen vervolg gegeven in de tweede groepswedstrijd op het WK. In Qatar bleef de formatie van Gareth Southgate steken op een 0-0 gelijkspel tegen de Verenigde Staten.

Engeland speelde tegen Iran een heleboel kansen bijeen en tegen de Amerikanen werden de Britten ook al snel gevaarlijk. Harry Kane werd bediend door Bukayo Saka, maar verdediger Walker Zimmerman belette de spits van een doeltreffende afronding. Daarna stokte het Engelse aanvalsspel, al werd doelman Matt Turner vlak voor rust nog wel getest door oud-Vitessenaar Mason Mount.

De Verenigde Staten creëerden in de eerste 45 minuten zelfs de beste kansen. Christian Pulisic had de 0-1 op zijn schoen, maar de middenvelder van Chelsea raakte de kruising met zijn uithaal. Ook Weston McKennie kreeg een grote mogelijkheid om te scoren, ware het niet dat hij zelf verrast leek en daardoor geen overtuigende afronding in petto had. Zo lieten de Amerikanen meer mogelijkheden onbenut.

In de tweede helft lukte het Engeland maar niet om het aanvalsspel op orde te krijgen. De Verenigde Staten werd zelf ook niet echt gevaarlijk, waardoor de tweede groepswedstrijd logischerwijs in een 0-0 gelijkspel eindigde. Engeland blijft daarmee wel ‘gewoon’ op koers voor de volgende ronde van het WK.