Engeland maakt gehakt van Iran

Engeland heeft op eenvoudige wijze het groepsduel tegen Iran gewonnen. Na een 3-0 ruststand won Engeland uiteindelijk met 6-2. Behoudens een moeizaam eerste half uur waren de Three Lions veel te sterk voor de Iraniërs.

In het begin van de wedstrijd waren de kansen spaarzaam en was het meest opvallende moment het uitvallen van Iran-doelman Alireza Beiravand. Na enkele speldenprikken was het na dik een half uur spelen eindelijk raak voor Engeland. Jude Bellingham knikte op subtiele wijze raak uit een voorzet van Luke Shaw. Vervolgens ging het hard tot aan de pauze en scoorden Bukayo Saka en Raheem Sterling voor de Engelsen en was daarmee de wedstrijd feitelijk al beslist.

Uitblinker Saka

In de tweede helft geloofde Engeland het enigszins wel al bleek het klassenverschil nog veel te groot. Uitblinker Saka scoorde na een fraaie individuele actie na een kwartier spelen in de tweede helft de 4-1. Vervolgens verslapte Engeland enigszins en dat bood Medhi Taremi de kans om ook Iran op het scorebord te zetten met een fraaie knal.

Het zorgde ervoor dat Engeland direct weer aan stond, wat een vijftal minuten later leidde tot de 5-1 van Marcus Rashford. De invaller stond koud binnen de lijnen en mocht direct een doelpunt achter zijn naam noteren. Daar was de koek nog niet helemaal mee op. Een andere invaller Jack Grealish pikte in de slotminuut ook nog een doelpuntje mee.

Na de 6-1 volgden nog maar liefst tien minuten blessuretijd, terwijl er in de eerste helft ook al veertien minuten blessuretijd te noteren waren. Gescoord werd er nog door Taremi, die nog een strafschop benutte in de slotminuut van de blessuretijd en zo de eindstand op 6-2 bepaalde.