Emanuelson koos bewust voor langer Ajax-verblijf: ‘Veel kansen laten schieten’

Foto: Emanuelson koos bewust voor langer Ajax-verblijf: ‘Veel kansen laten schieten’

Urby Emanuelson speelde relatief lang bij Ajax voordat hij de stap naar het buitenland maakte. Volgens de middenvelder was het een bewuste keuze om eerst lang voor de Amsterdammers te spelen alvorens een transfer te maken. Emmanuelson maakte uiteindelijk op 24-jarige leeftijd de overstap naar AC Milan.

In Building Bridges van FC Afkicken vertelt Emanuelson over zijn bewuste keuze destijds. “Ik was nog jong en ik had nog een beetje het gevoel dat ik mezelf moest leren kennen. Ik ben echt een gevoelsmens. Het moet gewoon goed voelen. Als ik ook maar even twijfel, dan voel ik me er niet prettig bij. Ik heb heel veel kansen gehad om eerder weg te gaan, maar ik ben iemand die zijn eigen weg bewandelt en zich daarin door niemand gek laat maken.”

Babel naar Liverpool

In zijn periode bij Ajax speelde Emanuelson samen met Ryan Babel, die al op twintigjarige leeftijd de overstap maakte naar Liverpool. Het zette de huidige assistent-trainer van FC Utrecht destijds niet direct aan het denken. “Ryan ging al naar Liverpool en dat maakte mij trots. Maar ik had niet zoiets van: Ryan gaat nu, dus ik moet ook. Ik vond het mijn kracht dat ik mijn eigen ding deed. Daar bleef ik bij, no matter what. Ik kon daar echt koppig in zijn.”

Zijn eigen overstap naar AC Milan is naar eigen zeggen goed verlopen en dat was volgens Emanuelson ook te danken aan een oud-international. “Mijn geluk is dat ik daar heel veel steun heb gehad. Seedorf was er en hij heeft mij ontzettend veel geholpen. De club heeft me ook geholpen. Ik kreeg echt de tijd om me te ontwikkelen en me te laten zien. Ik mocht, ondanks dat je op een groot podium speelt, fouten maken.”

Eindigt FC Den Bosch tegen Ajax in 0-2?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wanneer zouden spelers moeten kiezen voor een stap naar het buitenland?

  • Op elke willekeurige leeftijd
  • Als ze ouder zijn dan 21
  • Dat moet een speler zelf bepalen
173+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie