El Yaakoubi weigert speciale band: “Op mijn strepen gaan staan”

Foto: El Yaakoubi weigert speciale band: “Op mijn strepen gaan staan”

Net als Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü speelde Redouan El Yaakoubi zondag zonder regenboogaanvoerdersband. Waar de Feyenoorder de band overdroeg aan Gernot Trauner, daar koos de Excelsior-verdediger voor een band met de term ‘respect’. 

“Laat ik voorop stellen dat ik het heel belangrijk vind dat iedereen zichzelf is”, opende El Yaakoubi na de 7-1 nederlaag bij Ajax zijn uitleg aan ESPN. “Iedereen mag er zijn, daar sta ik ook voor. Ik wil de boodschap alleen nog krachtiger en allesomvattend maken. Ik vind dat we respect moeten hebben voor iedereen, ook voor mensen die hier misschien iets anders tegenaan kijken.”

El Yaakoubi vervolgt: “Vorig jaar droeg ik de regenboogband inderdaad wel, maar toen was er ook al discussie over. Deze keer ben ik op mijn strepen gaan staan. Wij als aanvoerders hebben er ook een keuze in. Ik hoop dat de wereld dat respecteert van mij, dat ik daar ook mijn normen en waarden in heb. Dat neemt niet weg dat iedereen er mag zijn.”

De actie van Kökcü speelde voor El Yaakoubi geen rol van betekenis. “Nee, zeker niet. Ik heb hier de afgelopen dagen al over nagedacht. Ik wil de boodschap dus krachtiger maken, omdat ik denk dat het gaat om elkaars normen en waarden. Er zijn heel veel problemen in de wereld en veel meer onderwerpen zijn onderbelicht. Neem armoede als voorbeeld, daar zouden we als spelers ook iets voor kunnen doen. Het woord respect staat op één, dat is de kern. Ik ondersteun dit initiatief op mijn manier.”

TIP: Wint Excelsior van AZ? Win 6,25 keer je inleg via Unibet!

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
269+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie